luchtfoto

Veelgestelde vragen

8 resultaten gevonden

Containers

Hoe vermijd ik fruitvliegjes in mijn gft-container?

Fruitvliegjes kan je vermijden door je gft te verzamelen in bio-composteerbare zakjes. Het helpt ook wanneer je het gft-afval telkens met een vel krantenpapier afdekt.

Mag ik zakjes gebruiken om restafval in de container aan te bieden?

Natuurlijk. Dat kies je volledig zelf. Om de container proper te houden en geurhinder te vermijden, raden we je aan om je afval in zakjes aan te bieden. Gebruik geen geldige IVAGO-zakken, want dan betaal je dubbel.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een container van 40 liter?

We willen draagcontainers zoveel mogelijk vermijden. Het is voor onze medewerkers die dagelijks vele honderden containers moeten leegmaken zeer belastend. We willen dat onze medewerkers hun job fysiek kunnen blijven uitoefenen. 

Je komt in aanmerking voor een draagcontainer als je geen garage, voortuin, achtertuin of terras hebt en/of in een woning met trappen of op verdieping woont. 

Ik wil alleen een container voor restafval en niet voor gft. Wat moet ik doen?

Wist je dat gft sorteren veel voordeliger is dan alles met restafval mee te geven? Het verschil in prijs is méér dan de helft!

Bovendien is het in de C-zone niet toegestaan om groente-, fruit- en tuinafval mee te geven met het restafval. Sorteren is dus verplicht. Wist je dat containers behoren tot het huis. Als je ooit verhuist, moeten de nieuwe bewoners beide containers kunnen gebruiken. 

Hoe houd ik mijn container netjes?

Propere containers. Dat is fijner voor jezelf, je buren en onze medewerkers.

 • Maak je grijze container proper met een schoonmaakproduct.
 • Je groene container spoel je best regelmatig uit met water zodat er geen resten achterblijven. 
  • Gebruik geen chloor of bleekwater om je container te poetsen, want die verstoren het composteerproces .
   Gebruik een neutrale zeep of soda.
  • Bied je gft-bak regelmatig aan, zodat het afval niet begint te composteren of gisten.
  • Maden in je gft-bak? Leg er een takje klimop of wat takjes lavendel in. Klimop is giftig voor maden, ook lavendel is hun natuurlijke vijand.

Mijn container is beschadigd. Wat doe ik?

Vul het formulier omruilen container in. We herstellen de container of bezorgen je een nieuw exemplaar. Als de beschadiging het gevolg is van normale slijtage, doen we dit volledig gratis. Als de container door je eigen toedoen stukging, vragen we een vergoeding

Mijn container is verloren of in de pers gevallen. Wat doe ik?

Kreeg je bericht van de chauffeur dat je container in de pers gevallen is? Vul het formulier omruilen container in. We spreken een datum met je af en bezorgen je een nieuw exemplaar. Je hoeft hiervoor niet thuis te blijven. We zetten de container af voor de deur.

Kan je je container niet meer terugvinden? Vraag eens bij de buren of ze misschien per ongeluk jouw container hebben weggezet.

TIP: Markeer je containers met een sticker of stift om verwarring te vermijden.

Waar kan ik mijn ledigingen en saldo raadplegen?

Je kan de ledigingen van je containers en je saldo op de voet volgen in Mijn IVAGO. Meld je aan en klik in het menu op 'Mijn verbruik'.