IVAGO - Callcenter

Veelgestelde vragen

9 resultaten gevonden

Recyclagepark

Ik heb een huis gekocht in Gent maar ik woon er nog niet. Er zijn nog veel verbouwingen te doen. Kan ik terecht op de recyclageparken?

Jawel, daarvoor is er de kaart voor niet-bewoners. Daarmee kan je terecht op de recyclageparken die uitgerust zijn met weegbruggen. Je beschikt niet over gratis aanbiedingen, maar betaalt volgens de afvalsoort en het aangeleverde gewicht op basis van het tarief voor niet-bewoners.

Mag ik meerdere keren per dag naar het recyclagepark?

Jazeker! Bij elk bezoek worden een à twee aanbiedingen van je saldo afgetrokken.

Kan ik met de toegangskaart op alle IVAGO-recyclageparken terecht?

Jazeker. Als particulier mag je naar de zes IVAGO-recyclageparken in Gent en Destelbergen. Indien je voertuig hoger is dan 1,90 m of langer dan 8,5 m, indien je grote hoeveelheden steenpuin (méér dan  1m³) en gipskarton (méér dan 0,1 m³), roofing of asbesthoudende materialen wil afzetten, als bedrijf of als niet-bewoner kan je enkel terecht op de parken die uitgerust zijn met weegbruggen.

Volgens de technische fiche van mijn voortuig is mijn wagen 1,85 meter hoog. Toch werden er mij twee aanbiedingen aangerekend.

Let er bij het stapelen van je afval in een aanhangwagentje of boven je wagen op dat de hoogte beperkt blijft tot 1,90 m! Anders kan je wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan! Zo kan het elektronisch oog op de parken met weegbrug je voertuig beschouwen als ‘hoger dan 1,90 m’.

Kom meer te weten over de IVAGO-recyclageparken.

Hoe nauwkeurig is de weegbrug?

De weegbruggen zijn officieel geijkt. Ze zijn tot op 10 kg nauwkeurig. Er wordt afgerond naar het hogere of lagere tiental.

Mijn gratis aanbiedingen zijn opgebruikt. Kan ik nog terecht op de recyclageparken?

Je kan enkel terecht op een park dat uitgerust is met weegbruggen en betaalt het afval dat je wil achterlaten volgens het aangeleverde gewicht.

Ik heb al 11 gratis aanbiedingen op het recyclagepark gebruikt. Kan ik nog gratis binnen met een auto met aanhangwagen?

Neen, je hebt nog maar één gratis aanbieding over. Dat is onvoldoende indien je wagen én aanhangwagen langer zijn dan 6,5 m. Je kan terecht op één van de parken met weegbrug. Je gratis aanbieding ben je niet kwijt. Je kan ze gebruiken bij een volgend bezoek met de auto.

Kan ik zonder toegangskaart terecht op de recyclageparken?

Neen. Je hebt een toegangskaart nodig om de recyclageparken te kunnen betreden. De IVAGO-kaart is gratis voor inwoners van Gent en Destelbergen en kan je aanvragen via dit formulier. Je betaalt 7,50 euro waarborg. Bij verlies of beschadiging van de kaart betaal je 12,50 euro voor een nieuwe kaart (5 euro administratieve kost + 7,50 euro waarborg).

Ik ben mijn IVAGO-kaart verloren. Kan ik een nieuwe ontvangen?

Ja, maar je betaalt hiervoor wel opnieuw een borg van 7,50 euro en een administratiekost van 5 euro. We zetten je gegevens over op deze nieuwe kaart. Zo ben je geen gratis aanbiedingen kwijt. Bij diefstal worden geen kosten aangerekend. Je dient wel een bewijs van de politie voor te leggen.