luchtfoto

Veelgestelde vragen

11 resultaten gevonden

Containers omruilen

Kan ik mijn gft-container omruilen naar een groter formaat?

Dat kan zeker. Je betaalt hiervoor wel een omruilkost.Tip: Laat je op dezelfde dag je restafvalcontainer omruilen, dan hoef je de omruilkost maar éénmaal te betalen.

Wanneer moet ik betalen voor een omruiling van mijn container?

De eerste omruiling van een container naar een groter of kleiner volume binnen het jaar na levering is gratis. Vanaf een tweede omruiling of een omruiling na het eerste jaar na levering wordt steeds een vast bedrag aangerekend. Meer info en tarieven vind je hier.

 

Waarom moet ik betalen voor een omruiling?

Je betaalt voor een omruiling van je container, omdat wij hiervoor een transport uitvoeren. Deze regeling staat ook beschreven in het retributiereglement van Gent. 

Met deze maatregel moedigen we iedereen aan om bewust na te denken over zijn/haar containerkeuze. Bovendien vermijden we onnodige transporten en dat heeft zowel een economisch als een ecologisch voordeel.

Moet ik ook betalen voor een omruiling naar een kleiner formaat?

Ja, de omruilkost geldt ook voor omruiling naar een kleiner formaat. We juichen toe dat je in dit geval minder afval produceert, maar ook voor deze omruiling moeten we een extra transport uitvoeren. Meer info en de tarieven vind je hier.

Door om te ruilen naar een kleiner formaat betaal je uiteraard wel minder per lediging. Op termijn zal dit voor jou dus zeker voordeliger uitkomen!

Mijn container is niet omgeruild op de geplande dag, maar toch is er een bedrag van mijn saldo afgegaan.

Je container moet ten laatste om 7 uur de dag van omruiling op de stoep staan. Als onze medewerker langskwam en hij vond geen container, rekenen we zijn verplaatsing aan en betaal je dus een transportkost.

Ik wil een grotere/kleinere container met slot. Hoeveel moet ik betalen?

Je betaalt de omruilkost en de vastgelegde prijs voor een slot. Meer info en de tarieven vind je in het retributiereglement van Gent of Destelbergen. 

Ik wil graag een grotere container om medische redenen (incontinentie). Moet ik de omruilkost betalen?

Als je een grotere container aanvraagt omwille van incontinentie wordt er geen omruilkost aangerekend. 

Stuur je aanvraag voor een grotere container naar info@ivago.be en vermeld hierbij dat je dit doet om medische redenen. Onze medewerkers zullen je de nodige formulieren bezorgen waaronder een verklaring op eer en een tegemoetkomingsformulier dat je door je arts laat ondertekenen.

Van zodra we de nodige documenten ontvangen, contacteren we je voor de omruiling van de container.

 

In Destelbergen moest ik niet betalen voor een omruiling en in Gent wel?

Deze regeling geldt inderdaad enkel voor Gent. Het retributiereglement wordt vastgelegd door de gemeenteraad van een stad of gemeente. In Destelbergen geldt dus een ander retributiereglement dan in Gent. Ook de tarieven voor een lediging van de container zijn anders in Destelbergen. Meer info vind je terug in het retributiereglement van Gent of Destelbergen. 

Ik heb een nieuwe container nodig want hij is kapot/verloren/in de pers gevallen. Betaal ik een omruilkost?

Als je hetzelfde formaat containers wil, betaal je geen omruilkost.

Als je een ander formaat wenst, gelden de omruilregels wel. Dit wil zeggen dat je betaalt als je eerder al een omruiling hebt gehad of als er sinds de activatie van de containers al een jaar verstreek.

Hoe betaal ik de omruilkost?

De omruilkost wordt afgehouden van het saldo op je IVAGO-rekening of van je sociale tegemoetkoming. Dit gebeurt de dag na de omruiling. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Deze omruilkost en het resterende bedrag kan je ook bekijken op 'Mijn IVAGO'

Als je saldo door deze betaling het drempelbedrag bereikt, ontvang je automatisch een nieuwe aanrekening.

Kan ik de container zelf omruilen aan het onthaal van IVAGO en zo de kost vermijden?

Neen, dit kan niet. Organisatorisch is het voor ons niet mogelijk om jouw containers op deze manier om te ruilen. Voor een omruiling komt een van onze medewerkers ter plaatse zodat hij meteen ook de chip met alle data kan overzetten.