IVAGO haalt zes afvalsoorten (restafval, pmd, gft, papier/karton, glas en grofvuil) op aan huis. Hoe dit exact gebeurt is afhankelijk van je woonplaats. 

   

Hoe weet je in welke zone je woont?

Geef je adres in de zoekbalk bovenaan de digitale ophaalkalender in. De juiste kalender verschijnt met vermelding van de naam van de kalender. 

kalender zone
Zxx bv. Z1A Gent: Z-zone
Cxx bv. C4B Gent: C-zone
Heusden  Destelbergen
Heusden Destelbergen
Er verschijnt geen afvalkalender, maar een melding dat je woont in een wijk of gebouw waar een sorteerpunt is. Sorteerpunt
Er verschijnt geen kalender, maar een melding dat je woont in een gebouw waar het afval ingezameld wordt in verzamelcontainers. Verzamelcontainers

 

Hoe bied je je afval aan?

Er zijn vijf mogelijkheden of zones:

In de Z-zone gebeurt de huisvuilophaling van:

In de C-zone gebeurt de huisvuilophaling van:

In Destelbergen en Heusden gebeurt de huisvuilophaling van:

Heel wat appartementen en enkele huizen bieden hun afval aan in sorteerpunten. Een sorteerpunt is een verzameling van vijf verschillende inwerpzuilen voor huisvuil: restafval, pmd, gft, glas en papier/karton. Onder die zuilen zitten grote ondergrondse verzamelbakken. Om de zuilen te openen krijgen de bewoners een IVAGO-kaart

Meer informatie over de sorteerpunten.

Appartementsgebouwen met meer dan 10 wooneenheid beschikken over afvallokalen met verzamelcontainers voor één of alle afvalsoorten. Heb je vragen over welke afvalcontainers in jouw appartementsgebouw staan? Vraag het de conciërge of contacteer de syndicus.

Heb je een verzamelcontainer voor

In sommige appartementsgebouw vind je ook een verzamelcontainer voor gft. Staat er geen verzamelcontainer, maar wil je jouw gft toch apart aanbieden? Dan kan je je persoonlijke container aanvragen. Je biedt de container dan niet aan in het verzamellokaal, maar op de stoep volgens de ophaalkalender.

De inzameling van grofvuil kan zowel gemeenschappelijk als individueel (enkel voor gebouwen tussen 11 en 50 wooneenheden) georganiseerd worden afhankelijk van het vooraf gekozen systeem door de appartementsverantwoordelijken. Vraag informatie aan de beheerder, syndicus of conciërge over de aanpak in jouw gebouw.