luchtfoto

Veelgestelde vragen

4 resultaten gevonden

Ophaling

Mijn afval werd niet opgehaald. Waar kan ik dit melden?

Hangt er geen label aan je container, plakt er geen sticker op je zak of zit er geen kaartje tussen je glas of papier met een reden waarom er geen ophaling was, dan ondernemen we graag snel actie bij een niet-ophaling.

Stap 1 -  Controleer 

  • ... je ophaalkalender voor de juiste ophaaldag. Dat kan op de online ophaalkalender
  • ... of je afval op het juiste moment buiten stond. Onze ploegen halen afval op tussen 7 en 17 uur. Plaats je afval dus steeds voor 7 uur buiten. Het exacte uur van ophaling kan verschillen van week tot week. Bij bedrijfsafvalklanten kunnen we al langskomen vanaf 06.30 uur. 
  • ... de nieuwsberichten op onze website en sociale media. Indien er grote problemen zijn dan melden we dit. 

 

Stap 2 - Bied je afval opnieuw aan
Bij structurele problemen (pannes, wegenwerken, file ...) proberen we binnen de twee dagen opnieuw langs te komen.

  • Plaats je afval de volgende dag opnieuw buiten voor 7 uur. 
    Opgelet: Als je afval niet opgehaald werd op dinsdag, plaats je afval dan pas terug buiten op donderdag. Op woensdag doen we geen huis-aan-huisophalingen. 
  • Haalden we je afval niet op binnen de twee dagen, dan bied je je afval aan bij de eerste volgende ophaling. 
     

Met selectieve afvalsoorten (papier/karton en glas) kan je ook terecht op het recyclagepark. 

Voor niet-ophalingen kan je ons enkel telefonisch (09 240 81 11) contacteren.

Waarom wordt er in de kerst- en zomerperiode minder vaak papier en karton, en glas opgehaald?

Op de ophaalkalender zie je inderdaad dat er in de kerst- en zomerperiode geen papier en kartonophaling is, en ook geen glasophaling. 
We houden ons aan de opgelegde normen van OVAM en halen, zoals moet, 12 keer per jaar papier, karton en glas op. 

Door in onze planning te schuiven, slagen we erin een rustblok in te lassen in de zomer- en kerstperiode. Dit komt goed van pas, want op die momenten nemen onze afvalophalers het vaakst en liefst verlof. 

Ruim mee lachgas op!

Vandaag de dag liggen lachgasflessen her en der verspreid op het openbaar domein. Hierdoor komen ze in onze afvalenergiecentrale terecht en veroorzaken ze enorme ontploffingen. Deze ontploffingen berokkenen de afvalenergiecentrale niet alleen veel schade toe die tot tienduizenden euro's oploopt, het brengt ook de veiligheid van de IVAGO medewerkers in het gedrang. Tenslotte is het gebruik van lachgas ook gevaarlijk voor de gezondheid van mensen die lachgas gebruiken. 

In de zoektocht naar een oplossing voor dit probleem organiseert IVAGO dit testproject: meer informatie en voorwaarden hier.

Moet het deksel van mijn container volledig toe zijn?

Ja. Als het deksel open staat, geef je niet alleen een groter volume afval mee dan waarvoor je een retributie betaalt, het zorgt ook voor technische problemen bij het laden van de containers.