IVAGO - Callcenter

Veelgestelde vragen

11 resultaten gevonden

Containers omruilen

Wanneer moet ik betalen voor een omruiling van mijn container?

Als je een omruiling van een container aanvraagt meer dan een jaar na activatie van de container en/of als je de container al eerder hebt omgeruild, betaal je 20 euro voor een omruiling.

Waarom moet ik betalen voor een omruiling?

Je betaalt om de container om te ruilen omdat wij hiervoor een transport moeten uitvoeren. Dit staat ook in het retributiereglement dat je kan terugvinden op www.ivago.be/reglement.

Met deze maatregel moedigen we iedereen aan om bewust na te denken over de containers die ze kiezen. Bovendien vermijden we onnodige transporten, een economisch en ecologisch voordeel.

Moet ik ook betalen voor een omruiling naar een kleiner formaat? Dit wil toch zeggen dat ik minder afval aanbied?

Ja, de omruilkost geldt ook voor omruiling naar een kleiner formaat. We juichen toe dat je minder afval produceert, maar ook in dit geval moeten we een extra transport uitvoeren om de container om te wisselen.

Door om te ruilen naar een kleiner formaat betaal je uiteraard wel minder per lediging. Op termijn zal dit voor jou dus zeker voordeliger uitkomen.

Mijn container is niet omgeruild op de geplande dag. Nu is er toch 20 euro van mijn saldo afgegaan.

Voor een omruiling moet de container vanaf 7 uur 's ochtends op de stoep staan. Als onze medewerker is langs geweest en hij vond geen container, rekenen we zijn verplaatsing wel aan en betaal je dus 20 euro.

ik wil een grotere/kleinere container met slot. Hoeveel moet ik betalen?

Voor een slot betaal je ook 20 euro. Dit komt bovenop de omruilkost. Als je beide containers van een slot wil voorzien en van formaat wil veranderen, betaal je dus 40 euro voor de sloten en 20 euro omruilkost.

ik wil graag een grotere container om medische redenen (incontinentie). Moet ik de omruilkost betalen?

Als je een grotere container aanvraagt omwille van incontinentie wordt er geen omruilkost aangerekend. Je moet ons in dit geval wel een verklaring van je arts bezorgen.

Stuur je aanvraag voor een grotere container naar info@ivago.be en vermeld hierbij dat je dit doet om medische redenen. Onze medewerkers zullen je de nodige formulieren bezorgen. Als je deze formulieren ingevuld terugbezorgd hebt, contacteren ze je voor de omruiling van de container.

In Destelbergen moest ik niet betalen voor een omruiling en in Gent wel?

Deze regeling geldt inderdaad enkel voor Gent. Het retributiereglement wordt vastgelegd door de gemeenteraad van een stad of gemeente. In Destelbergen geldt dus een ander retributiereglement dan in Gent. Ook de tarieven voor een lediging van de container zijn bijvoorbeeld anders in Destelbergen.

Ik heb een nieuwe container nodig want hij is kapot/verloren/in de pers gevallen. Betaal ik een omruilkost?

Als je hetzelfde formaat containers wil, betaal je geen omruilkost.

Als je een ander formaat wenst, gelden de omruilregels wel. Dit wil zeggen dat je betaalt als je eerder al een omruiling hebt gehad of als er sinds de activatie van de containers al een jaar verstreek.

Hoe betaal ik de omruilkost?

De omruilkost wordt afgehouden van het saldo op je IVAGO-rekening of van je sociale tegemoetkoming. Dit gebeurt de dag na de omruiling. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Als je saldo door deze betaling het drempelbedrag bereikt, ontvang je automatisch een nieuwe aanrekening.

Ik wens beide containers om te ruilen, moet ik dit bedrag dan tweemaal betalen?

Je betaalt voor het transport dat we moeten uitvoeren om de container(s) om te ruilen, dus betaal je maar één keer 20 euro als je beide containers op dezelfde dag omruilt. Als de containers op verschillende dagen worden omgeruild, betaal je wel twee keer 20 euro. 

Kan ik de container niet zelf omruilen aan het onthaal van IVAGO en zo de kost vermijden?

Je kan met de container(s) niet zelf langskomen aan ons onthaal. Organisatorisch is het voor ons niet mogelijk om jouw containers op deze manier om te ruilen. Voor een omruiling komt een van onze medewerkers ter plaatse zodat hij meteen ook de chip met alle data kan overzetten.