Week van het Afvalteam

Week van het afvalteam

Afval ophalen, da's topsport!

Met de leuze 'Afval ophalen, da's topsport', zet heel Vlaanderen van 14 tot en met 22 november alle afvalteams in de bloemetjes. Dus ook ons IVAGO-team. 

  • Wist jij dat een afvalophaler per week al snel 40 kilometer wandelt?
  • Of dat ze bij de ophaling van papier en karton dagelijks soms tot wel 5.500 kilogram in de lucht heffen?

Ons team is groot en enkel samen slagen we erin afval op te halen, bij Gentenaren, Destelbergenaren en bedrijven. Maar ook enkel door een stevig staaltje teamwork houden we de stad net. 

Afvalophalers, medewerkers van Openbare reiniging, recyclageparkwachters maar ook heel wat medewerkers die er achter de schermen voor zorgen dat alles goed verloopt. Denk maar aan magazijniers, garagisten, medewerkers van de AEC en administratief bedienden. Misschien werd jij al vriendelijk geholpen aan ons onthaal, of belde je naar het callcenter en konden onze collega's je vraag beantwoorden? 
 

Wat kan jij in de Week van het Afvalteam doen? 

1. Zeg het met een compliment! 

Wil jij een complimentje geven aan iemand specifiek, of misschien wel aan een volledige IVAGO-dienst? Klik hieronder op de knop en geef een compliment! Wij zorgen ervoor dat jouw compliment bij de juiste dienst of collega terechtkomt. 

Niet enkel op de stoep bied je jouw afval correct aan, maar ook onze andere topsporters kan je rust gunnen. 

  • Kom je naar het recyclagepark? Demonteer en sorteer thuis je spullen. Weet je niet in welke container iets moet, vraag de parkwachters om hulp. 
  • Doe aanvragen via de website. Zo word jij snel geholpen en hebben onze administratieve diensten meteen de juiste gegevens. 
  • Gooi afval enkel in de vuilnisbakken of neem het mee naar huis. Maar gooi het zeker niet op de grond. 
  • Houd zelf je stoep net. 
  • ...