Deel/Bewaar

Op een school wordt heel wat afval geproduceerd. Het is belangrijk dat jongeren daar bewust mee omgaan. Wij helpen je om duidelijke sorteerinstructies aan te brengen op school. 

We bieden ook heel wat didactisch materiaal, waarmee je sorteren aan bod kan laten komen in de klas. 

Bekijk hieronder het gratis aanbod en vraag daarna je materiaal aan.

             


 

Samen sorteren

papierkrat voor scholen

Je kan bij ons gele papierkratten aanvragen om (herbruikbaar) papier in op te vangen. Daarnaast hebben we duidelijke kleurrijke stickers die de leerlingen helpen om de juiste afvalbak te vinden. 

Op de speelplaats kan je een sorteerhoek inrichten. We leveren vijf rolcontainers (restafval, gft, pmd, glas, papier/karton) en een paneel met 'sorteerpunt' dat je erboven kan hangen. Let op, de containers dienen niet voor ophaling, enkel voor intern gebruik.

Informatie over containers voor ophaling vind je bij bedrijfsafval. Je kan ook een bezoek van een vertegenwoordiger aanvragen. 

                           paneel sorteerpunt

 

Leren over afval

Op de affiches en in de brochures van Fost Plus worden de sorteerregels afgebeeld met prenten en weinig tekst. Ideaal om in de klas te hangen.

Fost Plus ontwikkelde ook fold-ups die het recyclageproces uitbeelden. Die kan je ontlenen en gebruiken in de klas.

Ontleen onze sjoelbak of hinkelspel om de leerlingen al spelende te leren sorteren. 

 

Animatie in de klas - Da's Proper

 

In samenwerking met Fost Plus bieden we animaties aan die door medewerkers van Goodplanet bij jou in de klas worden gegeven. Met een quiz, rollenspel of debat gaan ze dieper in op sorteerregels, recyclage, hergebruik, preventie, zwerfvuil ... Da's Proper is helemaal gratis en beschikbaar voor leerlingen uit het 3de tot 7de jaar secundair onderwijs. Bekijk de folder en vraag een workshop aan via www.dasproper.be

 

 

logo schone school

 

De schoolbuurt opruimen

Steek samen met je leerlingen de handen uit de mouwen en maak je schoolbuurt proper. IVAGO voorziet materiaal (grijpers, handschoenen, hesjes en zakken) om je te helpen en komt het afval na de opruimactie ophalen.

Je kan eenmalig de schoolbuurt proper maken of een netheidspact aangaan. Als je een netheidspact hebt, ga je een aantal keer met de leerlingen de straat op om zwerfvuil te verzamelen. Je krijgt dan het logo van Schone School. 

 

Operatie Proper

Om dit schooljaar extra glans te geven lanceerde Mooimakers* "Operatie Proper". Deze campagne is er voor scholen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken voor een propere buurt.

Concreet houdt dit in dat je via een online platform een plan van aanpak opstelt. Daarbij toon je welke acties jullie tijdens het jaar gaan uitvoeren om de buurt met jullie leerlingen proper te houden. Wij zorgen voor ondersteuning onder de vorm van opruimmateriaal en dergelijke en volgen dit allemaal op. Tegenover dat engagement staat een mooie financiële beloning.

Wil je meer weten?  Alle info vind je samen met het inschrijvingsformulier op Operatie Proper.

*Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG.

 

Herbruikbare bekers

pilsglas

 

Organiseer je een schoolfeest? Vermijd wegwerpbekers en verklein de afvalberg. Je kan bij IVAGO gratis herbruikbare bekers ontlenen. Je betaalt enkel een waarborg.

Meer informatie en het aanvraagformulier.

 

 

 

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: