Verminderde dienstverlening door corona

Verminderde dienstverlening door corona

Door afwezigheden als gevolg van corona komt de dienstverlening van IVAGO in het gedrang. We rekenen op de hulp van de inwoners van Gent en Destelbergen om deze moeilijke weken te overbruggen.

Vandaag zijn er bij IVAGO veel afwezigen als gevolg van corona. Dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. IVAGO doet er alles aan om de inzameling van het afval huis-aan-huis vlot te laten lopen, waardoor er wel impact is op de werking van openbare reiniging. De vuilnisbakken zullen minder frequent geledigd kunnen worden en er is een vertraagde ophaling van sluikstorten. Daarnaast beperken we ook het straatvegen en de opruiming van bladafval. 

De werking van de recyclageparken en de huis-aan-huisophalingen krijgen prioriteit, maar staan ook onder druk. "We doen ons uiterste best om de impact op onze dienstverlening zo beperkt mogelijk te houden", zegt Sandra Deneef, woordvoerder van IVAGO. "Hou zeker onze website www.ivago.be en onze socialemediakanalen in het oog voor dagelijkse updates."

We rekenen op de hulp van de inwoners van Gent en Destelbergen om deze moeilijke weken te overbruggen. 

Hoe kan je de ploegen van IVAGO helpen?

  • Bied al je afval correct aan.
  • Laat zo weinig mogelijk afval achter op het openbaar domein en in de afvalkorven. Alvast onze dank aan de Propere Pierkes die ons daar vandaag al bij helpen!
  • Hou zoals steeds je eigen stoep schoon.
  • Breng je niet-opgehaalde glasafval, papier en karton in de mate van het mogelijke zelf naar het recyclagepark in je buurt. Of plaats het opnieuw binnen en hou het bij tot de volgende ophaling plaatsvindt. Helaas kunnen we voorlopig niet garanderen dat onze ploegen opnieuw ter plaatse gaan om het afval alsnog mee te nemen.