Onze ochtendwandeling van 2023 in beeld

Ochtendwandeling 2023

Traditiegetrouw organiseerde IVAGO ook dit keer een ochtendwandeling tijdens de Gentse Feesten, waarbij de deelnemers ontdekten hoe de Feestenzone opgeruimd wordt. De editie van 2023 vond plaats op donderdag 20 juli, van 7 tot 9 uur 's ochtends, en ook een hartig ontbijt in het Industriemuseum. Een terugblik.

De ochtendwandeling in enkele cijfers:

  • 9 IVAGO-gidsen
  • 100 deelnemers
  • een defilé met 3 stofzuigers, 7 veegmachines, 10 perswagens, ...

IVAGO stuurde elke dag van de Gentse Feesten 60 medewerkers op pad, onder wie een 10-tal jobstudenten. Er was ook een nachtplanner die elke nacht op alle pleinen langsging om een verslag op te stellen. IVAGO rukte elke dag uit met 7 veegmachines, 10 perswagens, 3 stofzuigers, 3 platte wagens en 1 distributiewagen. Er stonden ook zo'n 420 extra afvalkorven tijdens de Gentse Feesten.

Het resultaat?

Tijdens de voorbije Gentse Feesten werd er door IVAGO 8% meer afval verzameld in vergelijking met 2022, maar er waren ook meer bezoekers dit jaar. De gemiddelde hoeveelheid afval per bezoeker is ongeveer gelijk gebleven in vergelijking met vorig jaar. Toen was er al een daling van 42%. Bovendien daalde de hoeveelheid afval die deze editie van de straten werd geveegd met 23%, terwijl de hoeveelheid afval in korven en containers steeg met 17%.