Kringwinkel nu ook op recyclagepark Destelbergen

Herbruikbare spullen

Vanaf zaterdag 4 juni kan je niet enkel afval brengen naar het IVAGO-recyclagepark van Destelbergen, maar ook herbruikbare spullen. Twee dagen per week kan je terecht op een stand van De Kringwinkel en word je verwelkomd door twee medewerkers. Het gaat om een proefproject van De Kringwinkel Open Plaats en IVAGO.

Na een grote opruimactie heb je vaak twee stapels waar je vanaf wil: afval dat enkel nog gerecycleerd kan worden, en spullen die wel nog bruikbaar zijn voor een ander. Vanaf nu kan je beide stapels in één beweging wegbrengen naar het recyclagepark in de Stapsteenweg. Twee medewerkers van De Kringwinkel Open Plaats verwelkomen je in het nieuwe geefpunt en nemen de goederen in ontvangst. Voorlopig is het nieuwe Kringwinkel-geefpunt open op dinsdag en zaterdag. Eind oktober wordt dit proefproject geëvalueerd.

Voorsorteren

Net als in de rest van het recyclagepark kan je spullen voor de Kringwinkel ter plaatse uitsorteren. Boeken bij boeken, speelgoed bij speelgoed, ... De medewerkers helpen je hierbij en geven ook tips over wat wel of niet herbruikbaar is. Lees hier welke spullen De Kringwinkel allemaal aanvaardt.

Minder afval, meer hergebruik

Met deze samenwerking willen IVAGO en De Kringwinkel Open Plaats de afvalberg verkleinen. “In de containers liggen veel te vaak spullen die nog bruikbaar zijn”, zegt Michaël Vercruyssen, ondervoorzitter van IVAGO en ook schepen voor Afvalbeleid in Destelbergen. “Veel mensen weten niet dat ze die spullen nog een tweede leven kunnen schenken, of ze weten niet hoe. Hen willen we informeren en laten kennismaken met De Kringwinkel. Vaak zijn mensen ook gehaast en willen ze er snel van af. Met dit initiatief maken we het makkelijker om spullen een tweede leven te geven.”

Intussen blijven De Kringwinkels zelf wel de belangrijkste geefpunten, benadrukt Lore Nachtergaele, coördinator hergebruik bij De Kringwinkel Open Plaats. “De Kringwinkels zijn bijna elke dag open. En passant kan je er ook snel eens rondkijken, grote kans dat je net datgene vindt wat je zocht! Je hoeft het dan niet nieuw te kopen en kan kiezen voor tweedehands: veel duurzamer en goedkoper.”

Praktisch

Geefpunt van De Kringwinkel Open Plaats: Recyclagepark IVAGO, Stapsteenweg, 9070 Destelbergen, open op dinsdag en zaterdag 9u30 - 17u15.