Knutseltip van maand - toetsenbord-pennenhouder

Toetsen

Ik wist niet dat het kon, een toetsenbord stuk maken. Je ziet het wel eens in films dat het toetsenbord er in een woedeaanval aan moet geloven, maar ook in het echte leven vallen de toetsjes (al dan niet plots) uit het bord. Of minder dramatisch, na jaren tokkelen is het oud en versleten. Nog een paar laatste slagen op het bord, want waar moet ik met dit bord heen? Een Recupelpunt op een recyclagepark is een kans tot een tweede leven. Een paar klikken op Google leerden me ook dat je er creatief mee aan de slag kan gaan. Zo toverde ik mijn gammel toetsenbord om tot een gepersonaliseerde pennenhouder. Wil je er ook één maken, hieronder noteer ik welke spullen je hiervoor nodig hebt. Niet gevreesd, iedereen heeft ze in huis.
En vertel ik je in vijf eenvoudige en korte stappen hoe je je eigen pronkstuk in elkaar prutst.

 

Hoe ga je te werk?

1

Spoel je conservenblik uit en verwijder het etiket.

2

Vijl de scherpe randen van je blik vlak of kleef plakband over de rand zodat je jezelf er niet meer aan kan snijden.

3

Verf het conservenblik in de gewenste kleur

4

Haal de toetsen uit het bord. Dit kan je doen door met een dun voorwerp ze eruit te prutsen, bijvoorbeeld met een klein mesje, schroevendraaier of sleutel.

5

Lijm de toetsen op het geschilderde conservenblik, houd lang genoeg druk op de toetsen zodat ze er zeker niet meer van vallen.

Tip: Maak met de toetsen je eigen naam of leuke woordspelingen.

 

Deel jouw creatie met @ivago.gent #IVAGO, of stuur een mailtje naar communicatie@ivago.be

Veel knutselplezier!

 

Bron