Herstel Eerst: minder afval begint bij jou!

aezfzaef

Bij IVAGO zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om bij te dragen aan een duurzamere wereld met minder afval. Vandaag zetten we een nieuwe stap in die richting met de introductie van 'Herstel Eerst': een nieuwe plek op het recyclagepark waar je klein elektro dat nog werkt - maar dat je niet meer gebruikt - kan wegbrengen.

dwvqfsv

Het idee is simpel maar krachtig: in plaats van je nog werkende elektrische apparaten weg te gooien, krijgen ze via onze samenwerking met de Kringwinkel een tweede leven. Op deze manier verminderen we niet alleen de hoeveelheid afval, maar verlengen we ook de levensduur van producten en verminderen we de noodzaak om nieuwe grondstoffen te winnen. Maar dat is niet het enige. Met Herstel Eerst willen we de mensen twee keer laten nadenken voordat ze iets weggooien. Het is belangrijk dat mensen zich realiseren dat ze een keuze hebben voordat ze iets weggooien. Misschien is dat oude koffiezetapparaat nog perfect bruikbaar voor iemand anders?

Maar uiteraard bestaan er nog andere manieren om je elektronica een tweede leven te geven. Je kan het bij ons inleveren op het recyclagepark, maar je kan ze ook weggeven aan één van je buren, of een berichtje plaatsen op de facebook groep Gift Gent, of rechtstreeks naar de kringwinkel brengen. Door samen te werken en bewuste keuzes te maken, kunnen we allemaal bijdragen aan een duurzamere toekomst.