Inzamelactie Gent Repareert

Inzamelactie digitale toestellen: doe je mee?

Heb jij nog een digitaal toestel (laptop, smartphone, tablet ...), dat je niet langer nodig hebt? Je kan er een Gentenaar blij mee maken.

Sinds april 2020 herstellen een tiental vrijwilligers in De Meubelfabriek ongebruikte digitale toestellen als laptops, tablets, smartphones, gsm’s en pc’s. Een klein half jaar later hadden ze al 400 toestellen opnieuw gebruiksklaar. Een netwerk van sociale organisaties zorgt ervoor dat deze toestellen terechtkomen bij kwetsbare personen en gezinnen, die zelf niet de middelen hebben om een nieuw toestel te kopen.

Laat je toestel achter in een inzamelkast
Heb je een laptop, tablet, gsm, smartphone, die kapot is of die je niet langer nodig hebt? Laat dit toestel - liefst mét bijhorende oplader - achter in een inzamelkast. 

Opmerking 

  • Vaste computers zamelen we niet in, omdat er hier weinig vraag naar is.
  • Onze Reparateurs kijken je toestel na, wissen de resterende gegevens en installeren het nodige. Klaar voor hergebruik!

Meer info? Neem contact op: fee.vandepitte@stad.gent, 0478 95 06 07

De inzamelactie en verdeling van digitale toestellen is een samenwerking tussen IVAGO, Stad Gent, De Rode Lotus vzw, Digitaal.Talent@Gent, Gents Solidariteitsfonds, Kras-diensten en Masala vzw.