Vrijwilliger in Destelbergen of Heusden

Woon je in Destelbergen of Heusden, dan helpt de gemeente je graag verder. Stuur een mailtje naar leefmilieu@destelbergen.be en ontdek hoe jij kan meehelpen aan een schoon Destelbergen en Heusden.

De zwerfvuilophalingen

 • Restafval

  Het zwerfvuil dat je opraapt, verzamel je in witte zwerfvuilzakken of in een gele container. 
  Je kiest zelf of je al dan niet sorteert. Indien je dit doet, klik dan zeker de onderstaande afvalsoorten open om te zien hoe je ze moet aanbieden. 

  • Wil je de gevulde zak(ken) laten ophalen, contacteer ons via mail (info@ivago.be) of telefonisch (09 240 81 11) en geef aan dat we een witte zak mogen ophalen. 
  • Zijn je zakken op, stuur gerust een mail (info@ivago.be) of bel ons (09 240 81 11). Geef duidelijk door hoeveel zakken je wilt.   OPMERKING

  • Vermeld steeds je ophaalnummer!
   Dit nummer krijg je van ons op het moment dat je aanvraag administratief volledig rond is. 
  • Plaats je zak(ken) en of container buiten op de afgesproken plaats
   In je aanvraag geef je een ophaaladres door. Daar zullen onze ploegen dan ook je container en of zak ophalen.
 • Pmd

  Blikjes, flesjes, plastic verpakkingen ... kan je sorteren in een pmd-zwerfvuilzak. 

  • Je kan je pmd-zwerfvuilzakken aanvragen door te mailen (info@ivago.be) of te bellen (09 240 81 11). Geef duidelijk door hoeveel rollen en welke grootte (40 liter of 60 liter) je wilt. 
    
  • Plaats deze zakken buiten op het moment van je gewone pmd-ophaling. Raadpleeg de online ophaalkalender, je papieren kalender of download de Recycle!App. 
    

  -- Lees hier alle pmd-sorteerregels. 

 • Papier en karton

  • Plaats het verzamelde papier en karton buiten met jouw papier en karton. 
   We halen dit samen op, en dat op de dag zoals aangegeven op jouw online ophaalkalender, je papieren kalender of in de Recycle!App. 

  -- Lees hier alle sorteerregels van papier en karton. 

 • Glas

  • Net zoals papier en karton zet je het zwerfvuilglas op de stoep met je eigen glas. 
   Tijdens de reguliere ophaling nemen we ook het zwerfvuilglas mee. Raadpleeg de online ophaalkalender, je papieren kalender of download de Recycle!App. 

  -- Lees hier alle glassorteerregels. 

 • Sluikstort

  Vind je een sluikstort (grotere hoeveelheden afval op plekken waar het niet mag, zoals zwarte afvalzakken, grote kartonnen dozen, elektronica, kledij ...) dan meld je dit via de Meldingsapp van Stad Gent of het online formulier

  Als Proper Pierke waak je enkel over zwerfvuilpa-Pierkes en hoef je dus geen sluikstorten op te ruimen. Laat dus steeds de sluikstort liggen op de plek waar je hem vond, versleur het niet naar je voordeur of ophaalpunt.  

 • Bladzakken

  Tijdens het bladseizoen (eind september - december) kan je als Proper Pieke ook bladzakken krijgen. 
  Deze zakken zijn er enkel voor die Propere Pierkes die veel bomen in hun straat hebben staan. Het bladafval dat in die zakken gaat, is dus enkel voor bladeren van straatbomen en dus niet van je eigen tuin. 

  Vraag je zakken aan via info@ivago.be of bij de aanvraag om een Proper Pierke te worden. 

  Wat met een volle zak? 
  Volle zakken plaats je buiten tijde de reguliere gft-ophaling. Op je papieren ophaalkalender vind je terug wanneer dit is, of raadpleeg jouw kalender online of op RecycleApp!. 

 • Lachgas

  Vandaag de dag liggen lachgasflessen her en der verspreid op het openbaar domein. Hierdoor komen ze in onze afvalenergiecentrale terecht en veroorzaken ze enorme ontploffingen. Deze ontploffingen berokkenen de afvalenergiecentrale niet alleen veel schade toe die tot tienduizenden euro's oploopt, het brengt ook de veiligheid van de IVAGO medewerkers in het gedrang. Tenslotte is het gebruik van lachgas ook gevaarlijk voor de gezondheid van mensen die lachgas gebruiken. 

  In de zoektocht naar een oplossing voor dit probleem organiseert IVAGO dit testproject: meer informatie en voorwaarden hier.