HEY CHEF! 

Dit is het makkelijkste recept voor herbruikbare verpakkingen! 

Meeneem nog schoner op je menu zetten is binnenkort een must. Maar waarom wachten om je klanten en de planeet blij te maken met een kant-en-klare en duurzame oplossing voor afhalen en brengen? IVAGO voorziet je van herbruikbare bowls, logistieke bijstand en financiële steun, met tot 750 euro steun per vestiging. Jij serveert een extra handige en sympathieke service.

 

Positief voor je zaak en voor de planeet

 • Voordeel KOMBAK

  Lekker en lekvrij

  Gun je foodies nog meer afhaalpret. Verras hen met smakelijk ogende bowls die perfect sluiten. Een topinitiatief van l'Empoteuse. 

 • voordeel 2 kombak

  Eenvoudig en futureproof

  Pionier duurzaam dankzij een handig duwtje in de rug en het makkelijkste hergebruiksysteem. Samen met 49 collega's. 

 • voordeel 3 kombak

  Minder kosten, minder plastic en aluminium

  Op een jaar tijd spaar je zo duizenden wegwerppotjes en -bakjes uit. Dat scheelt een hoop afval en een berg geld. Dankzij unieke financiering voor jou als snelle beslisser. 

Afhaal zonder de bittere nasmaak van afval 

inclusief een vlotte switch

Alles wat je nodig hebt om herbruikbaar makkelijk op je menu te zetten. We helpen je snel en goed bij de overstap. 

 • ladingspagina kombak

  Ga voor revolutionaire takeaway en home delivery

  Gents eerste afhaalpotjes die je graag ziet terugkomen. 

  Herbruikbaar, speciaal ontworpen voor de horeca. Lekt niet. Geurt niet. Kleurt niet. Stapelt makkelijk. Foodies zijn nu al fan. 

 • landingspagina kombak

  Start met steun

  Spring veilig, ontvang nu tot 750 euro. 

  Je probeert dit laagdrempelig uit. Dankzij financiering per vestiging, voor jou als snelle beslisser, en je startpakket op maat. 

 • Lenen

  Geniet slimme service

  A la minute. 

  We nemen je de logistiek en - als je dat wenst - de afwas uit handen. We maken je medewerkers wegwijs. We stomen je klaar voor de hergebruikverplichting. 

Makkelijk stapelbaar om ruimte te besparen
Hittebestendig en geschikt voor de vaatwasser
Lekvrij, geurvrij, kleurvrij
100 % voedselveilig
Vrij van BPA en andere schadelijke stoffen
Houdt voedsel beter warm, of net koeler

Gratis voor je klanten 

Zonder meerkost, eenvoudig en met genoeg goede redenen om de potjes terug te brengen. 

Zo werkt het voor hen:

Zo werkt het voor hen: 

01
Afhalen
Neem je bowl mee, hij is nu tijdelijk de jouwe. Je betaalt enkel een kleine waarborg.
02
Inleveren
Alles op? Lever je bowl in, zonder voedselresten, en uitgespoeld. Dan krijg je je waarborg meteen terug.

Deze Gentse horecazaken zijn helemaal klaar voor de toekomst! 

Deze zaken gingen in zee met de herbruikbare bowls van L'Empoteuse. Mini bowl, maxi impact. 
Balls 'n Glory  Jakobijnenstraat 6 
Bas Ice Cream  Dampoortstraat 46
Lekker GEC Koningin Maria Hendrikaplein 6
Lokaal Brabantdam 100
STAMcafé Godshuizenlaan 2 
Bij deze Gentse horecazaken kon je al langer terecht voor herbruikbare bowls van FutureProof! 
Boon Geldmunt 6
Homblé Papegaaistraat 68
Ohne

Steendam 68 

Koningin Elisabethlaan 22

O'yo Brabantdam 82
Soepplus Lammerstraat 33
Soul Kitchen  Lange Violettestraat 42

Maak de switch, met ons startpakket

Tot 750 euro steun per vestiging, voor jou als snelle beslisser. Goed voor zorgeloos uitproberen.
Herbruikbare bowls. Je kiest vrij uit het uitgebreid gamma van l’Empoteuse.
Logistiek en – als je dat wenst – afwasservice.
Kant-en-klaar marketingmateriaal.
Meer zichtbaarheid in de stad voor jouw zaak.
Training voor je medewerkers.
Eén aanspreekpunt voor advies en vragen.

Financiële steun: lees de voorwaarden en vraag aan

Je krijgt tot 750 euro steun per vestiging om je herbruikbare potjes kosteloos aan te schaffen bij onze Gentse provider. Dit betekent dat je financiering krijgt voor de servicekost van L’Empoteuse. Als je bijvoorbeeld gaat voor potjes met elk 2 euro waarborg en 0.20 euro servicekost, dan ontvang je budget voor die servicekost. De waarborg die je per potje aan L'Empoteuse betaalt, krijg je van hen terug als je je potjes weer zou inleveren. Je hebt dus niks te verliezen met deze switch, het vraagt alleen een beetje van je tijd.

Als je een extra inspanning doe om je klanten de stap te laten zetten naar reusable, kan je zelfs tot 750 euro steun ontvangen per vestiging. Dat doe je door voor het grootste formaat van je huidige wegwerpverpakking minstens 0.40 euro aan te rekenen aan je klanten en dat ook te communiceren in je zaak en op je website of sociale media. 

Je hoeft ook niet meteen je volledige hulpbudget op te gebruiken. Het blijft geldig als je geleidelijk herbruikbaar potjes bijkoopt. Wat wel belangrijk is, is snel reageren en nu je aanvraag indienen want de beschikbare steun is beperkt. First come, first served en op is op! Start nu je samenwerking met onze enthousiaste en ervaren serviceprovider L'Empoteuse: raadpleeg ons reglement en vraag je steun aan.

Veelgestelde vragen

 • In welke maten zijn de bowls beschikbaar?

  Er is een uitgebreid gamma aan glazen en plastic bowls, dat je kan terugvinden op de website van l'Emporteuse. Vind je daar niet in wat het beste bij jouw gerechten past? Geen probleem. Contacteer l’Empoteuse en dan zoeken we samen naar de meest geschikte bowl, op maat van jouw noden.

 • Wat kost het?

  Elke bowl heeft bij l’Empoteuse een specifieke waarborgprijs en daarbovenop een servicekost (dienstverleningskost). 

  De waarborgprijs is BTW-vrij, en is dezelfde tussen l’Empoteuse en jouw horecazaak als tussen jouw horecazaak en je klanten. De waarborg betaal je bij je bestelling bij l’Empoteuse dus zelf, maar die recupereer je terug van je klant. 

  Wil je niet langer werken met de bowls? Geen nood. Geef een seintje aan l’Empoteuse. Zij komen je bowls oppikken, en je krijgt je waarborg terug. 

  Voor de service kosten kan je een beroep doen op de financiële steun (zie hierboven) van het project  steun. Let wel: dit zolang het budget van het project het toelaat. Daarbij hanteren we de principes op = op, en first come, first served. Snel zijn is dus de boodschap.
   

 • Wat houdt de servicekost van L'Empoteuse exact in?

  De waarborg die jouw horecazaak betaalt aan l’Empoteuse is dezelfde als de waarborg die je aanrekent aan je klanten. Op deze waarborg maakt L’Empoteuse geen winst,  l’Empoteuse verkoopt de potjes aan de fabrieksprijs. Vandaar dat l’Empoteuse rekent met ‘service kosten’. 

  De servicekosten dekken alle bedrijfsactiviteiten van l’Empoteuse: het bestaan van het bedrijf, de lonen, voorraadbeheer, communicatie, klantenservice … Werk je met de afwasservice van l’Empoteuse, dan betaal je deze service kost ook voor het transport en de afwas van de bowls, inclusief de etikettering van de potjes. Elk potje heeft namelijk een l’Empoteuse-etiket met identificatie, waarborgprijs en code.
   

 • Hoe werkt het kassasysteem? En hoe zit het met BTW?

  De potjes hebben elk een waarborgprijs, waar geen BTW op staat.
  Dit betekent concreet dat je een specifiek artikel met 0% BTW zal moeten aanmaken in je kassasysteem.

 • Hoe vaak kan ik de herbuikbare bowl gebruiken?

  De glazen bowls kunnen oneindig lang gebruikt worden. De plastic bowls hebben een levensduur van minstens 50 cycli. 

 • Kunnen we onze herbruikbare bowls zelf afwassen?

  Beschik je zelf over een professionele vaatwasmachine, dan kan je je bowls daarin afwassen. Zowel de glazen bowls als hun bijhorende deksels zijn allemaal geschikt voor de vaatwasser. 

 • Hoe werkt de afwas- en logistieke service?

  Voor de afwas van de bowls heb je twee opties:
  -    De meest populaire keuze: je wast de bowls zelf af. Heb je zelf een professionele vaatwasmachine, dan is het het makkelijkst én goedkoopst.
  -    Heb je geen professionele vaatwasmachine? Dan kan je de afwas laten doen door l’Empoteuse. Je verzamelt de bowls leeg en liefst afgespoeld, en stapelt ze op in een van de transportboxen die je kreeg bij levering. Eens je een volle transportbox hebt, komt l’Empoteuse de box ophalen om de bowls af te wassen.

 • Hoeveel ruimte hebben de herbruikbare bowls nodig? En hoe kan ik ze het beste opbergen?

  We leveren alle  bowls in plooibare transportboxen, die je makkelijk kan opplooien en opbergen. Je kan de bowls zelf allemaal makkelijk stapelen, zodat ze zo weinig mogelijk plaats innemen. Sommige bowls nemen zelfs minder plaats in dan wegwerpverpakkingen.

 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat klanten hun potjes terugbrengen?

  Onthoud dat klanten geen opslagplaatsen zijn: ze willen geen 100-’den potjes in hun keuken hebben. Maar het is wel nodig hen er vaak aan te herinneren dat ze hun bowls terug moeten brengen en waarom dat belangrijk is. Hoe beter jouw communicatie is, hoe groter je retourpercentage. En hoe meer geld je bespaart, doordat je geen service kost betaalt op potjes die je hergebruikt. 

  Enkele ideeën: 

  • Deel minstens een keer per maand een bericht over herbruikbare bowls op je social media. We bieden je hiervoor kant & klaar communicatiemateriaal aan.
  • Plaats je het menu van de week op je socials? Zet er dan een korte herinnering bij:  ‘Vergeet je bowl niet terug te brengen!’
  • Komt een gekende klant eten afhalen, vraag dan of hij zijn bowl heeft meegebracht. Is dat zo? Feliciteer hem luid, zodat andere klanten het horen. 
  • Af en toe kan je klanten die hun bowl terugbrengen een cadeautje aanbieden. Denk aan een chocolaatje, of een spelletje zoals Tombola. Het hoeft niet per se duur of ingewikkeld te zijn om snel effect te hebben. 
 • Als we bowls terugkrijgen van L'Empoteuse die we zelf niet gebruiken, wat doen wij daar dan mee?

  Dat kan inderdaad gebeuren, maar komt zelden voor. Je kan de potjes bezorgen aan je collega’s uit de buurt die wel met deze bowls werken, of je kan ze teruggeven aan l’Empoteuse bij een volgende levering of afhaling. L’Empoteuse vergoedt je de waarborg voor deze bowls.

 • Wat als mijn bowls bij collega's terechtkomen?

  Zie je jouw bowls niet terugkomen? Geef dan een seintje aan l’Empoteuse. Binnen de community van horecazaken van het project checken we of iemand anders deze bowls wel heeft teruggekregen, en zorgen we voor een herverdeling.

 • Wat als mijn voorraad echt te laag wordt?

  Dan kan je uiteraard een nieuwe bestelling plaatsen bij l’Empoteuse. En we denken graag met je mee, om je communicatie naar je klanten toe nog sterker te maken, om zo het retourpercentage nog meer op te krikken.

 • Wat als ik eruit wil stappen?

  Wil je niet langer werken met de bowls? Geen nood. Geef een seintje aan l’Empoteuse. Zij komen je bowls oppikken, en je krijgt je waarborg terug.

Dit project is mogelijk dankzij de steun van en de samenwerking met: 

logo Stad Leuven

Green deal anders verpakt logo