Deel/Bewaar

Om toegang te krijgen tot de recyclageparken moet je over een toegangskaart beschikken. Die kan je aanvragen bij IVAGO of online via dit formulier.

De kaart is gratis. Je betaalt enkel 7,50 euro waarborg. Die krijg je terug wanneer je het niet-beschadigde pasje bij IVAGO inlevert en alle openstaande facturen betaald zijn.

Bij verlies of beschadiging van de kaart, betaal je 12,50 euro voor een nieuwe kaart. (5 euro administratieve kost + 7,5 euro waarborg)

Wanneer je verhuist, dien je dit te melden aan IVAGO. We zetten het aantal aanbiedingen dan over naar je nieuwe adres. Als je buiten het IVAGO-werkgebied gaat wonen lever je jouw recyclageparkkaart binnen het jaar na je verhuis in. Dit kan in de IVAGO-winkel, via de Post of op een van de recyclageparken. Indien de kaart niet beschadigd is, storten we de waarborg terug. Lever je recyclageparkkaart zeker binnen het jaar in bij IVAGO. Na deze periode wordt de borg verbeurd verklaard en kan deze niet meer teruggestort worden.

Er bestaan vier soorten kaarten: een voor inwoners van Gent, een voor inwoners van Destelbergen, een voor bedrijven en een voor niet-bewoners.

IVAGO-kaartinwoners van Gent en Destelbergen

Je kan de IVAGO-kaart zowel gebruiken voor de sorteerpunten als om materiaal naar het recyclagepark te brengen. De kaart is persoonlijk en dient enkel voor het afleveren van het afval van jouw huisgezin. Samenhuizers worden ook als één gezin beschouwd. 

Jaarlijks krijg je 12 gratis aanbiedingen op de recyclageparken. Het gebruik ervan per bezoek hangt af van de hoogte en/of lengte van het voertuig. Eens die gratis aanbiedingen opgebruikt, kan je nog steeds gebruikmaken van de recyclageparken, maar betaal je volgens het aangeleverde gewicht. Het toegepaste tarief hangt af van de afvalsoort (selectief of niet-recycleerbaar).

 

niet-bewoners

Je studeert in Gent? Je bent bezig met het opknappen van je appartement, maar je woont er nog niet? Dan kan je gebruikmaken van een toegangskaart voor niet-bewoners. Met deze kaart kan je terecht op de parken met weegbrug. Je betaalt volgens het aangeleverde gewicht. Het toegepaste tarief hangt af van de afvalsoort (selectief of niet-recycleerbaar).

 

bedrijventoeganskaart recyclageparken bedrijven

KMO’s en andere bedrijven, organisaties en scholen kunnen terecht op de recyclageparken met weegbrug. Zij vragen hiervoor een speciale toegangskaart voor bedrijven aan. Zij betalen volgens het aangeleverde gewicht. Het toegepaste tarief hangt af van de afvalsoort (selectief en niet-recycleerbaar).

Meer informatie over bedrijfsafval op het recyclagepark vind je via deze link.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: