Deel/Bewaar

Logo IVAGO-kringlooptuinier

We organiseren ook dit najaar gratis infosessies en enkele workshops waar je zelf de handen uit de mouwen steekt. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. 

Alle cursussen zijn in samenwerking met Vlaco vzw.

Kan je niet aanwezig zijn op de cursus, maar heb je wel vragen over kringlooptuinieren? Onze kringlooptuiniers staan elke zaterdag van 6 mei tot en met 16 september op een van de demoplaatsen voor je klaar:

  • Gent - Proeftuinstraat : Elke 1ste en 3e zaterdag van 9.30 tot 12 uur
  • Drongen - Koninginnelaan: Elke 2e zaterdag van 9.30 tot 12 uur

 

WORKSHOP Gebruik en onderhoud van tuinmateriaal
Zaterdag 8 juli 2017 10 - 12 uur

Duurzaam omgaan met materialen maakt ook deel uit van het kringlooptuinieren. Door een beter onderhoud, verleng je de levensduur van je tuingereedschap. Hoe onderhoud ik een snoeischaar? Hoe onderhoud ik een riek? Dit zijn maar enkele van de onderdelen die aan bod kunnen komen. De lesgever brengt gereedschap mee en demonstreert de technieken.

Wanneer? zaterdag 8 juli 10-12 uur
Waar? demotuin Drongen (op het recyclagepark Drongen-Koninginnelaan)
Inschrijven? online inschrijvingsformulier 

  

WORKSHOP Insectenhotel bouwen
Zaterdag 7 oktober 2017 10 - 12 uur

De solitaire bijen en wespen, vlinders en andere insecten zijn zeer nuttige beestjes die zorgen voor de bestuiving en voor de bestrijding van schadelijke insecten. We leren zelf een insectenhotel bouwen in de tuin van Vrije basisschool Wonderwijs in Destelbergen zodat ze een plek vinden om hun eitjes te leggen.

Als basis voor een insectenhotel kunnen verscheidene materialen gebruikt worden, zoals riet, bamboe, framboos of vlierstengels die je eventueel zelf kan meebrengen. Ben je in het bezit van een snoeischaar en/of handzaag, dan zijn deze van harte welkom! Voor de rest van het materiaal zorgt IVAGO. In twee uur tijd hebben deze nuttige diertjes een nieuw onderkomen! 

Wanneer? zaterdag 7 oktober 10-12 uur
Waar? Vrije Basisschool Wonderwijs, Kerkham 1, 9070 Destelbergen
Inschrijven? binnenkort 

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: