Deel/Bewaar

Logo IVAGO-kringlooptuinier

We organiseren ook dit najaar gratis infosessies en enkele workshops waar je zelf de handen uit de mouwen steekt. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. 

Alle cursussen zijn in samenwerking met Vlaco vzw.

Kan je niet aanwezig zijn op de cursus, maar heb je wel vragen over kringlooptuinieren? Onze kringlooptuiniers staan elke zaterdag van 6 mei tot en met 16 september op een van de demoplaatsen voor je klaar:

  • Gent - Proeftuinstraat : Elke 1ste en 3e zaterdag van 9.30 tot 12 uur
  • Drongen - Koninginnelaan: Elke 2e zaterdag van 9.30 tot 12 uur

 

WORKSHOP Compostbakken omzetten
Zaterdag 20 mei 2017 10 - 12 uur

De kringlooptuiniers steken de handen uit de mouwen en zetten de compostbakken om. Dit is nodig om rijpe compost te verkrijgen. Heb je thuis ook compostbakken en weet je niet hoe je hier het best aan begint? Kom dan zeker eens een kijkje nemen of steek zelf de handen uit de mouwen tijdens deze workshop. Naast de praktische kant, kan je ook al je vragen over composteren afvuren. Onze vrijwilligers weten met hun jarenlange ervaring zeker wel een oplossing. 

Wanneer? zaterdag 20 mei 10-12 uur
Waar? demotuin Proeftuin (naast recyclagepark Gent-Proeftuinstraat)
Inschrijven? online inschrijvingsformulier 

  

WORKSHOP Wormenbak maken
Zaterdag 17 juni 2017 10 - 12 uur

Heb je geen tuin, maar wil je graag je groente- en fruitafval composteren? Dan kan je tijdens deze workshop je eigen wormenbak in elkaar knutselen. Op het einde van deze workshop, neem je jouw zelfgemaakte stapelmodel mee naar huis.

Breng 2 of 3 plastic dozen en 1 deksel mee. Je kan zowel met stapelboxen als sausemmers uit de frituur aan de slag. Indien je voor de stapelboxen gaat, koop je best een model dat zowel stapelbaar als nestbaar is.

potten      bakken

Wanneer? zaterdag 17 juni 10-12 uur
Waar? demotuin Proeftuin (naast recyclagepark Gent-Proeftuinstraat)
Inschrijven? online inschrijvingsformulier 

  

WORKSHOP Gebruik en onderhoud van tuinmateriaal
Zaterdag 8 juli 2017 10 - 12 uur

Duurzaam omgaan met materialen maakt ook deel uit van het kringlooptuinieren. Door een beter onderhoud, verleng je de levensduur van je tuingereedschap. Hoe onderhoud ik een snoeischaar? Hoe onderhoud ik een riek? Dit zijn maar enkele van de onderdelen die aan bod kunnen komen. De lesgever brengt gereedschap mee en demonstreert de technieken.

Wanneer? zaterdag 8 juli 10-12 uur
Waar? demotuin Drongen (op het recyclagepark Drongen-Koninginnelaan)
Inschrijven? online inschrijvingsformulier 

  

WORKSHOP Insectenhotel bouwen
Zaterdag 7 oktober 2017 10 - 12 uur

De solitaire bijen en wespen, vlinders en andere insecten zijn zeer nuttige beestjes die zorgen voor de bestuiving en voor de bestrijding van schadelijke insecten. We leren zelf een insectenhotel bouwen in de tuin van Vrije basisschool Wonderwijs in Destelbergen zodat ze een plek vinden om hun eitjes te leggen.

Als basis voor een insectenhotel kunnen verscheidene materialen gebruikt worden, zoals riet, bamboe, framboos of vlierstengels die je eventueel zelf kan meebrengen. Ben je in het bezit van een snoeischaar en/of handzaag, dan zijn deze van harte welkom! Voor de rest van het materiaal zorgt IVAGO. In twee uur tijd hebben deze nuttige diertjes een nieuw onderkomen! 

Wanneer? zaterdag 7 oktober 10-12 uur
Waar? Vrije Basisschool Wonderwijs, Kerkham 1, 9070 Destelbergen
Inschrijven? binnenkort 

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: