Deel/Bewaar

bouwafvalzakkenJe kan steenpuin ook bij je thuis laten ophalen. Daarvoor kan je bij IVAGO speciale bouwafvalzakken aanschaffen. De zakken hebben een inhoud van 1 m³.

Om de zakken te laten ophalen maak je een afspraak met IVAGO. IVAGO doet voor de ophaling een beroep op een privéfirma. Zij halen de zakken enkel op maandag op.

Een kraan moet de bouwafvalzak kunnen optillen. Plaats de zak daarom op maximum 3 meter van de stoeprand. Het maximum toegelaten gewicht is 1000 kg per zak.

Het steenpuin mag kleine hoeveelheden aarde, zand, cement of kalk bevatten. Asfalt, roofing, golfplaten, hout, isomo, gipskarton of asbesthoudend afval horen er niet in thuis.

Met minder dan 1 m³ gemengd bouwafval kan je ook terecht op alle recyclageparken. Meer dan 1 m³ kan je enkel afleveren op een recyclagepark met weegbrug.

 

  prijs
gebruik van de zakken, ophaling en verwerking per stuk 80 euro/stuk

 

top

Deel/Bewaar

Heb je uitzonderlijk meer restafval dan wat je normaal mag meegeven? IVAGO komt dit op aanvraag bij je thuis ophalen. Je maakt hiervoor een afspraak met IVAGO op het nummer 09 240 81 11.

De hoeveelheid is beperkt tot 240 liter. Dat komt overeen met 4 gewone huisvuilzakken (geen IVAGO-zakken) met een inhoud van 60 l. 

comfortdienst prijs
restafval (240 liter) 14 euro
GFT 8 euro

Het bedrag wordt verrekend via de IVAGO-rekening. Bied je je afval aan in gele zakken en heb je dus geen IVAGO-rekening, dan betaal je het bedrag op voorhand via overschrijving of aan het onthaal bij IVAGO (via bancontact). 

Alle tarieven staan uitvoerig beschreven in het retributiereglement van de stad Gent.

top

Deel/Bewaar

IVAGO haalt in Destelbergen en Heusden grofvuil enkel op aanvraag op. De eerste ophaling per jaar (tot 200 kilogram) is gratis. De exacte datum van ophaling kan je zelf kiezen uit een hele reeks mogelijke data (9 per jaar). De data waarop een ophaling van grofvuil voor je adres mogelijk is, vind je op de ophaalkalender.

Je belt ten laatste één week voor de gekozen dag naar IVAGO op het nummer 09 240 81 11 of je kan een ophaling op het e-loket aanvragen via dit formulier. Geef een duidelijke omschrijving over welk soort afval en de geschatte hoeveelheid het gaat. Onze medewerker deelt je mee of de ophaling op de voorziene dag kan plaatsvinden en of we langskomen in de voor- of namiddag.

Wil je een ophaling buiten de geplande data dan kan dit na betaling van 20 euro vervoer- en reservatiekosten en een vergoeding van 0,15 euro per kilogram opgehaald brandbaar grofvuil.

Je plaatst het brandbaar afval, hout en metaal op de dag van ophaling gescheiden van elkaar buiten. De aparte stukken mogen niet groter zijn dan 2,20 meter en/of zwaarder zijn dan 70 kilogram.

Je bent best thuis wanneer de inzamelploeg langskomt, want je bent verantwoordelijk voor de hoeveelheid afval die aangeboden en gewogen wordt. Zo vermijd je dat je moet betalen voor het afval van anderen.

De ophaalwagens voor grofvuil zijn uitgerust met een weegsysteem. Je hoeft niet te betalen aan de chauffeur. Indien nodig verrekenen we het verschuldigde bedrag met het tegoed voor je groene- of grijze container. Wanneer dit tegoed niet volstaat of wanneer de minimumdrempel om je containers te laten leegmaken wordt bereikt, sturen we je een aanrekening. Betaal deze binnen de voorziene termijn zodat de ophaling van je containers niet in het gedrang komt.

 

  vervoer- en reservatiekosten brandbaar grofvuil hout metaal
Ophaling op dagen zoals voorzien op ophaalkalender   tot 200 kg van 200 kg tot 1000 kg meer dan 1000 kg    
1ste ophaling (per jaar) gratis gratis 0,075 euro/kg 0,15 euro/kg gratis gratis
2de ophaling (per jaar) 5 euro 0,075 euro/kg 0,075 euro/kg 0,15 euro/kg gratis gratis
vanaf 3de ophaling (per jaar) 5 euro 0,15 euro/kg gratis gratis
Ophaling op andere dagen (comfortdienst) 20 euro 0,15 euro/kg niet niet

top

Deel/Bewaar

IVAGO haalt in Gent grofvuil enkel op aanvraag op. De eerste ophaling per jaar (tot 200 kilogram) is gratis. De exacte datum van ophaling kan je zelf kiezen uit een hele reeks mogelijke data (zo’n 20 per jaar). De data waarop een ophaling van grofvuil voor je adres mogelijk is, vind je op de ophaalkalender

Je belt ten laatste één week voor de gekozen dag naar IVAGO op het nummer 09 240 81 11 of je kan een ophaling op het e-loket aanvragen via dit formulier. Geef een duidelijke omschrijving over welk soort afval en de geschatte hoeveelheid het gaat. Onze medewerker deelt je mee of de ophaling op de voorziene dag kan plaatsvinden.

Wil je een ophaling buiten de geplande data dan kan dit na betaling van 20 euro vervoer- en reservatiekosten en een vergoeding van 0,15 euro per kilogram opgehaald brandbaar grofvuil. Metaal wordt gratis opgehaald bij betaling van de vervoer- en reservatiekosten.

Je plaatst het brandbaar afval en metaal op de dag van ophaling gescheiden van elkaar buiten. De aparte stukken mogen niet groter zijn dan 2,20 meter en/of zwaarder zijn dan 70 kilogram.

Je bent best thuis wanneer de inzamelploeg langskomt, want je bent verantwoordelijk voor de hoeveelheid afval die aangeboden en gewogen wordt. Zo vermijd je dat je moet betalen voor het afval van anderen.

De ophaalwagens voor grofvuil zijn uitgerust met een weegsysteem. Je hoeft niet te betalen aan de chauffeur. Indien nodig verrekenen we het verschuldigde bedrag met het tegoed voor je groene- of grijze container op je IVAGO-rekening. Wanneer het saldo niet volstaat of wanneer het drempelbedrag bereikt is, sturen we je een aanrekening. Betaal deze binnen de voorziene termijn zodat de ophaling van je containers niet in het gedrang komt. Beschik je niet over een IVAGO-rekening dan sturen we de rekening na de ophaling op. 

 

  vervoer- en reservatiekosten brandbaar grofvuil metaal
Ophaling op dagen zoals voorzien op ophaalkalender   tot 200 kg van 200 kg tot 1000 kg meer dan 1000 kg  
1ste ophaling (per jaar) gratis gratis 0,075 euro/kg 0,15 euro/kg gratis
2de ophaling (per jaar) 5 euro 0,075 euro/kg 0,075 euro/kg 0,15 euro/kg gratis
vanaf 3de ophaling (per jaar) 5 euro 0,15 euro/kg gratis
Ophaling op andere dagen (comfortdienst) 20 euro 0,15 euro/kg gratis

top

Deel/Bewaar

Je kan je groenafval laten ophalen door IVAGO op aanvraag. Om een afspraak te maken bel je naar het nummer 09 240 81 11.

  vervoer- en reservatiekosten prijs
per ophaling 20 euro 0,10 euro/kg

De afrekening gebeurt via je tegoed voor de ophaling van huisvuil. Indien je saldo niet volstaat, ontvang je een betalingsuitnodiging.

 

top

Deel/Bewaar

IVAGO haalt ook groenafval bij je thuis op op aanvraag. Een afspraak maken kan op het nummer 09 240 81 11.

We verrekenen het verschuldigde bedrag met het tegoed voor je groene- of grijze container op je IVAGO-rekening. Wanneer het saldo niet volstaat of wanneer het drempelbedrag bereikt is, sturen we je een aanrekening. Betaal deze binnen de voorziene termijn zodat de ophaling van je containers niet in het gedrang komt. Beschik je niet over een IVAGO-rekening dan sturen we de rekening na de ophaling op. 

 

  vervoer- en reservatiekosten prijs
per ophaling 20 euro 0,10 euro/kg

top

Deel/Bewaar

Een private firma verzorgt, in opdracht van IVAGO, de ruiming van je aalput met een inhoud van 3000 l.

Voor een afspaak neem je telefonisch contact op met IVAGO op het nummer 09 240 81 11. Het verschuldigde bedrag dien je cash aan de chauffeur te betalen.

De aalput moet zichtbaar en vrijgemaakt zijn.  

 

 ruimdienst prijs
ruiming aalput (3000 l) 65 euro
putje aan voetpad 15 euro
spoedruiming 80 euro
administratieve kost bij afwezigheid 15 euro
sociaal tarief gezinnen met verhoogde uitkering gezondsheidzorgen* 55 euro

* Het sociaal tarief is enkel van toepassing op vertoon van een geldig bewijs van het ziekenfonds.

 

top

Deel/Bewaar

Om het composteringsproces in je compostvat vlot te laten verlopen, dien je tijdig te beluchten. Dit kan je doen door gebruik te maken van een beluchtingspook.

Je kan een pook aankopen bij IVAGO voor 6 euro. Destelbergenaren kunnen een pook kopen bij de dienst Leefmilieu voor 6 euro.

 

top

Deel/Bewaar

kunststof compostbakWil je Groente-, Fruit- en Tuinafval zelf composteren en beschik je over een grote tuin? Dan kan je een compostbak plaatsen. Door zelf je organisch afval te verwerken in een compostbak kan je heel wat besparen op je afvalrekening en je houdt er een nuttig product aan over: compost.

Elke inwoner van Gent kan een kunststof compostbak aankopen aan 65 euro bij IVAGO. Wil je een tweede of derde bak aan je eerste bak bouwen? Dan kan je een aanbouwmodule kopen aan 44 euro. Thuislevering is mogelijk en kost 15 euro.

Inwoners van Destelbergen en Heusden kunnen een compostbak kopen bij de dienst Leefmilieu van de gemeente Destelbergen. De normale verkoopprijs bedraagt 65 euro. Is het je eerste composteersysteem? Dan legt de gemeente Destelbergen 30 euro bij en betaal je slechts 35 euro. Met één bak kan je al heel wat groenresten verwerken. Heb je méér materiaal? Dan kan je meerdere compostbakken aan elkaar vastmaken door middel van aanbouwmodules (44 euro). De compostbak kan thuis geleverd worden mits een vergoeding van 5 euro.

Het is een bouwpakket. Je dient de bak dus zelf nog in elkaar te knutselen. Elke bak is 120 cm diep, 100 cm breed en 100 cm hoog.

Download alvast een plan om de bak in elkaar te knutselen. (pdf, 124 kB)

Meer informatie over composteren vind je hier.

top

Deel/Bewaar

Werk je met een bakkensysteem om je GFT-afval te verwerken? Dan dek je best de laatste bak af zodat de compost verder kan uitrijpen zonder dat de voedingsstoffen wegspoelen. Je kan dit doen met een dak.

Een dak bestaat uit 5 kunststof planken en is verkrijgbaar bij IVAGO voor 23 euro.

 

top

Deel/Bewaar

compostvat en pookWie zelf zijn Groente, Fruit- en Tuinafval wil composteren kan zich een compostvat aanschaffen. Door zelf je organisch afval te verwerken in een compostvat zorg je ervoor dat een belangrijk deel van je afval niet moet opgehaald worden. Je houdt er een nuttig product aan over: compost.

Gentenaars betalen voor een compostvat 30 euro. Een beluchtingspook kost 6 euro. Je kan een compostvat en pook kopen aan het onthaal bij IVAGO. Thuislevering is mogelijk en kost 15 euro.

Inwoners van Destelbergen kunnen een gratis compostvat aanvragen via de dienst Leefmilieu. Een tweede vat is te koop voor 30 euro.

Een compostvat is 96 cm hoog. De bodemplaat heeft een diameter van 80 cm.

Kom meer te weten over thuiscomposteren.

 

top

Deel/Bewaar

plastic glasbakGlazen flessen en bokalen bied je volgens het politiereglement aan in "een stevige bak met gesloten bodem  en zijwanden". Kartonnen dozen of appelsienkistjes zijn helemaal taboe. Niet iedereen beschikt vandaag over een degelijk 'recipiënt'. Daarom biedt IVAGO een aangepaste glasbak aan. Hij kost slechts 8,5 euro. De inhoud bedraagt ruim 50 l.

 

top

Deel/Bewaar

gft-bakjeIVAGO beschikt over handig verzamelbakje met biozakjes om je gft in je keuken voor te sorteren.

Het bakje heeft openingen aan de zijkant, waardoor de lucht er doorheen kan. Het gft-afval droogt sneller op en laat geen geurtjes achter. De biozakjes zijn volledig biologisch afbreekbaar en passen in het bakje. De volle zakjes deponeer je in de gft-container. Die blijft daardoor heel wat properder. 

Een verzamelbakje met rol zakjes kost 7 euro per stuk.

top

Deel/Bewaar

De biozakjes zijn volledig biologisch afbreekbaar en dragen het OK compost-logo. Ze passen in het gft-verzamelbakje. De volle zakjes deponeer je in de gft-container. Je bewaart ze best op een droge en donkere plek.

Een rolletje van 20 zakjes kost 1,50 euro. 

De biozakjes van IVAGO zijn te koop aan

  • het onthaal van IVAGO
  • in de IVAGO-mobiel,
  • in de stadswinkel,
  • in enkele GentinfoPunten:

GentinfoPunt Nieuw Gent

Rerum Novarumplein 180

Gent

GentinfoPunt Gent Noord

Edward Anseelplein 7

Gent

GentinfoPunt Sint-Amandsberg

Wittemolenstraat 89

Sint-Amandsberg

GentinfoPunt Brugse Poort

Kempstraat 150

Gent

GentinfoPunt Bloemekenswijk

Francisco Ferrerlaan 273A

Gent

GentinfoPunt Campus Prins Filip

Jubileumlaan 217

Gent

GentinfoPunt Sint-Martensstraat

Sint-Martensstraat 13

Gent

GentinfoPunt De Knoop

Hundelgemsesteenweg 125

Ledeberg

  • in enkele supermarkten:
Match Woodrow Wilsonplein 4, Gent
Carrefour Market Frederick Burvenichstraat 216, Gentbrugge 
Carrefout Market Heerweg-Zuid 133, Zwijnaarde
Proxy Delhaize Kouter Kouter 158, Gent
Proxy Delhaize Heirnis Heernisplein 24, Sint-Amandsberg
Proxy Delhaize Auto Palace Tentoonstellingslaan 65, Gent
Proxy Delhaize Mariakerke Brugsesteenweg 265, Mariakerke
AD Delhaize Dok Noord Dok-noord 7, Gent
Delhaize Ledeberg Driesstraat 96, Ledeberg
Spar Joremaaie 6, Gent
Super GB Partner Brugsesteenweg 494, Mariakerke
De Nectar voeding Sportstraat 239, Gent

 

Composteerbare zakjes (niet van IVAGO) zijn ook te vinden in de handel. Ze moeten altijd een van onderstaande logo's hebben die aantonen dat het om composteerbaar plastic gaat. 

    

 

 

Deel/Bewaar

nee-sticker

Lees je het reclamedrukwerk dat in je brievenbus belandt niet? Vraag dan een zelfklever. Met de nee-sticker ontvang je helemaal geen reclamedrukwerk meer.

Stuur ons je gegevens via dit formulier en we bezorgen je een zelfklever.

top

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: