Deel/Bewaar

 


bouwafvalzakken

Bouwafvalzakken

Je kan steenpuin ook bij je thuis laten ophalen. Daarvoor kan je bij IVAGO speciale bouwafvalzakken aanschaffen. De zakken hebben een inhoud van 1 m³.

Om de zakken te laten ophalen maak je een afspraak met IVAGO. IVAGO doet voor de ophaling een beroep op een privéfirma. Zij halen de zakken enkel op maandag op.

Een kraan moet de bouwafvalzak kunnen optillen. Plaats de zak daarom op maximum 3 meter van de stoeprand. Het maximum toegelaten gewicht is 1000 kg per zak.

Het steenpuin mag kleine hoeveelheden aarde, zand, cement of kalk bevatten. Asfalt, roofing, golfplaten, hout, isomo, gipskarton of asbesthoudend afval horen er niet in thuis.

Met minder dan 1 m³ gemengd bouwafval kan je ook terecht op alle recyclageparken. Meer dan 1 m³ kan je enkel afleveren op een recyclagepark met weegbrug.

 

  prijs
gebruik van de zakken, ophaling en verwerking per stuk 80 euro/stuk

 

top


 

Comfortdienst voor restafval en GFT (Gent)

Heb je uitzonderlijk meer restafval dan wat je normaal mag meegeven? IVAGO komt dit op aanvraag bij je thuis ophalen. Je maakt hiervoor een afspraak met IVAGO op het nummer 09 240 81 11.

De hoeveelheid is beperkt tot 240 liter. Dat komt overeen met 4 gewone huisvuilzakken (geen IVAGO-zakken) met een inhoud van 60 l. 

comfortdienst prijs
restafval (240 liter) 14 euro
GFT 8 euro

Het bedrag wordt verrekend via de IVAGO-rekening. Bied je je afval aan in gele zakken en heb je dus geen IVAGO-rekening, dan betaal je het bedrag op voorhand via overschrijving of aan het onthaal bij IVAGO (via bancontact). 

Alle tarieven staan uitvoerig beschreven in het retributiereglement van de stad Gent.

top


 

Ophaling grofvuil op aanvraag (Destelbergen)

IVAGO haalt in Destelbergen en Heusden grofvuil enkel op aanvraag op. De eerste ophaling per jaar (tot 200 kilogram) is gratis. De exacte datum van ophaling kan je zelf kiezen uit een hele reeks mogelijke data (9 per jaar). De data waarop een ophaling van grofvuil voor je adres mogelijk is, vind je op de ophaalkalender.

Je belt ten laatste één week voor de gekozen dag naar IVAGO op het nummer 09 240 81 11 of je kan een ophaling op het e-loket aanvragen via dit formulier. Geef een duidelijke omschrijving over welk soort afval en de geschatte hoeveelheid het gaat. Onze medewerker deelt je mee of de ophaling op de voorziene dag kan plaatsvinden en of we langskomen in de voor- of namiddag.

Wil je een ophaling buiten de geplande data dan kan dit na betaling van 20 euro vervoer- en reservatiekosten en een vergoeding van 0,15 euro per kilogram opgehaald brandbaar grofvuil.

Je plaatst het brandbaar afval, hout en metaal op de dag van ophaling gescheiden van elkaar buiten. De aparte stukken mogen niet groter zijn dan 2,20 meter en/of zwaarder zijn dan 70 kilogram.

Je bent best thuis wanneer de inzamelploeg langskomt, want je bent verantwoordelijk voor de hoeveelheid afval die aangeboden en gewogen wordt. Zo vermijd je dat je moet betalen voor het afval van anderen.

De ophaalwagens voor grofvuil zijn uitgerust met een weegsysteem. Je hoeft niet te betalen aan de chauffeur. Indien nodig verrekenen we het verschuldigde bedrag met het tegoed voor je groene- of grijze container. Wanneer dit tegoed niet volstaat of wanneer de minimumdrempel om je containers te laten leegmaken wordt bereikt, sturen we je een aanrekening. Betaal deze binnen de voorziene termijn zodat de ophaling van je containers niet in het gedrang komt.

 

  vervoer- en reservatiekosten brandbaar grofvuil hout metaal
Ophaling op dagen zoals voorzien op ophaalkalender   tot 200 kg van 200 kg tot 1000 kg meer dan 1000 kg    
1ste ophaling (per jaar) gratis gratis 0,075 euro/kg 0,15 euro/kg gratis gratis
2de ophaling (per jaar) 5 euro 0,075 euro/kg 0,075 euro/kg 0,15 euro/kg gratis gratis
vanaf 3de ophaling (per jaar) 5 euro 0,15 euro/kg gratis gratis
Ophaling op andere dagen (comfortdienst) 20 euro 0,15 euro/kg niet niet

top


 

Ophaling grofvuil op aanvraag (Gent)

IVAGO haalt in Gent grofvuil enkel op aanvraag op. De eerste ophaling per jaar (tot 200 kilogram) is gratis. De exacte datum van ophaling kan je zelf kiezen uit een hele reeks mogelijke data (zo’n 20 per jaar). De data waarop een ophaling van grofvuil voor je adres mogelijk is, vind je op de ophaalkalender

Je belt ten laatste één week voor de gekozen dag naar IVAGO op het nummer 09 240 81 11 of je kan een ophaling op het e-loket aanvragen via dit formulier. Geef een duidelijke omschrijving over welk soort afval en de geschatte hoeveelheid het gaat. Onze medewerker deelt je mee of de ophaling op de voorziene dag kan plaatsvinden.

Wil je een ophaling buiten de geplande data dan kan dit na betaling van 20 euro vervoer- en reservatiekosten en een vergoeding van 0,15 euro per kilogram opgehaald brandbaar grofvuil. Metaal wordt gratis opgehaald bij betaling van de vervoer- en reservatiekosten.

Je plaatst het brandbaar afval en metaal op de dag van ophaling gescheiden van elkaar buiten. De aparte stukken mogen niet groter zijn dan 2,20 meter en/of zwaarder zijn dan 70 kilogram.

Je bent best thuis wanneer de inzamelploeg langskomt, want je bent verantwoordelijk voor de hoeveelheid afval die aangeboden en gewogen wordt. Zo vermijd je dat je moet betalen voor het afval van anderen.

De ophaalwagens voor grofvuil zijn uitgerust met een weegsysteem. Je hoeft niet te betalen aan de chauffeur. Indien nodig verrekenen we het verschuldigde bedrag met het tegoed voor je groene- of grijze container op je IVAGO-rekening. Wanneer het saldo niet volstaat of wanneer het drempelbedrag bereikt is, sturen we je een aanrekening. Betaal deze binnen de voorziene termijn zodat de ophaling van je containers niet in het gedrang komt. Beschik je niet over een IVAGO-rekening dan sturen we de rekening na de ophaling op. 

 

  vervoer- en reservatiekosten brandbaar grofvuil metaal
Ophaling op dagen zoals voorzien op ophaalkalender   tot 200 kg van 200 kg tot 1000 kg meer dan 1000 kg  
1ste ophaling (per jaar) gratis gratis 0,075 euro/kg 0,15 euro/kg gratis
2de ophaling (per jaar) 5 euro 0,075 euro/kg 0,075 euro/kg 0,15 euro/kg gratis
vanaf 3de ophaling (per jaar) 5 euro 0,15 euro/kg gratis
Ophaling op andere dagen (comfortdienst) 20 euro 0,15 euro/kg gratis

top


 

Groenafval op aanvraag (Destelbergen en Gent)

IVAGO haalt ook groenafval bij je thuis op op aanvraag. Een afspraak maken kan op het nummer 09 240 81 11.

We verrekenen het verschuldigde bedrag met het tegoed voor je groene- of grijze container op je IVAGO-rekening. Wanneer het saldo niet volstaat of wanneer het drempelbedrag bereikt is, sturen we je een aanrekening. Betaal deze binnen de voorziene termijn zodat de ophaling van je containers niet in het gedrang komt. Beschik je niet over een IVAGO-rekening dan sturen we de rekening na de ophaling op. 

 

  vervoer- en reservatiekosten prijs
per ophaling 20 euro 0,10 euro/kg

top


 

Ruimdienst

Een private firma verzorgt, in opdracht van IVAGO, de ruiming van je aalput met een inhoud van 3000 l.

Voor een afspaak neem je telefonisch contact op met IVAGO op het nummer 09 240 81 11. Het verschuldigde bedrag dien je cash aan de chauffeur te betalen.

De aalput moet zichtbaar en vrijgemaakt zijn.  

 

 ruimdienst prijs
ruiming aalput (3000 l) 65 euro
putje aan voetpad 15 euro
spoedruiming 80 euro
administratieve kost bij afwezigheid 15 euro
sociaal tarief gezinnen met verhoogde uitkering gezondsheidzorgen* 55 euro

* Het sociaal tarief is enkel van toepassing op vertoon van een geldig bewijs van het ziekenfonds.

 

top

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: