Deel/Bewaar

een ivago-veger met schop, borstel en veegkarDe stad Gent telt niet minder dan 1.269 km straatlengte. Alle straten zijn opgenomen in een gedetailleerd veegplan. Dat bepaalt hoe vaak en met welke methode (met schop en borstel en/of met de veegmachine) een straat wordt aangepakt. In 535 km straten verwijderen milieuwerkers van IVAGO of de stedelijke veegploeg het zwerfvuil met schop en borstel.  Het aantal keer dat ze in een straat komen, kan  verschillen. Een drukke winkelstraat of knooppunt van openbaar vervoer, waar elke dag duizenden mensen langskomen, verdient meer zorg dan een rustige woonstraat. Grote veegmachines nemen meer en meer het werk over.

In de gebieden die tot de negentiende-eeuwse gordel behoren, is het veegwerk in handen van de medewerkers van de stedelijke veegploeg. IVAGO zorgt er voor de materiële ondersteuning en de planning van de werkzaamheden.

De tijd dat de straten werden proper gemaakt met enkel veegborstel en kar, ligt definitief achter de rug. Hypermoderne en uiterst wendbare machines staan de veegploegen bij om het zwerfvuil uit alle hoeken en kantjes te verwijderen.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: