Warning: Table './site_ivago_web/cache_page' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM cache_page WHERE cid = 'https://www.ivago.be/schone-buurt/gent/sluikstorten' in /home/site/domains/ivago.be/releases/20180418103053/docroot/includes/database.mysql.inc on line 135
sluikstorten | Ivago
Deel/Bewaar

Sommige mensen, gelukkig uitzonderingen, vinden het niet nodig gebruik te maken van de dienstverlening die IVAGO aan huis of in de recyclageparken organiseert. Ze laten hun afval zomaar op straat achter. Zij nemen echter een groot risico.

IVAGO is zelf niet gemachtigd om sancties te nemen tegenover sluikstorters. Samen met de politie en de gemeenschapswacht-vaststellers proberen we de daders te identificeren door het afval te controleren op eventuele identiteitsgegevens. Wanneer een sluikstorter geïdentificeerd wordt, betaalt hij/zij de factuur voor het opruimen en verwerken van het afval. Daarnaast riskeert de dader een GASboete of veroordeling.

Sinds enkele jaren werken verschillende stadsdiensten, IVAGO en de politie binnen de werkgroep "zwerfvuil en sluikstorten" samen aan de uitvoering van het actieplan 'Proper Gent'. Dit plan omvat zowel sensibilisatie-initiatieven, curatieve maatregelen als repressie.

De boete bedraagt 120 euro. Je betaalt ook de opruimkosten van IVAGO. Die kunnen oplopen tot 250 euro.

In 2015 ontving IVAGO 19.252 sluikstortmeldingen. In 2014 waren dit er nog 24.300. Ook het opgehaalde tonnage aan sluikstorten nam voor het eerst af tot 553 ton.

 

Een sluikstort opgemerkt? Als het afval op openbaar terrein ligt, maak dan een melding via het webformulier! We ruimen het zo vlug mogelijk op en trachten in samenwerking met de politie de dader te identificeren.

Een sluikstort op privéterrein geef je door aan de dienst Toezicht Wonen, bouwen en milieu van de stad Gent (toezicht@stad.gent of 09 266 79 53).

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: