Deel/Bewaar

veegmachine ruimt bladeren op de CoupureDe meeste loofbomen verliezen in de herfst hun bladeren. IVAGO en de Groendienst van de stad Gent proberen de hinder zo veel mogelijk te beperken.

In straten waar bomen langs de kant staan, deelt IVAGO bladzakken uit. Omwonenden kunnen daarin de bladeren van de bomen op het openbaar domein deponeren. 

Daarnaast verwijderen IVAGO-ploegen, uitgerust met grote bladzuigers en veegmachines, de bladeren in zones met veel openbaar groen.

Het politiereglement van de stad Gent schrijft voor dat ieder de stoep voor zijn woning netjes moet houden en dus ook de bladeren verwijderen.

 

 

 

Bladzakken

Wij stellen aan de bewoners van de geselecteerde straten gratis composteerbare zakken ter beschikking om de bladeren van straatbomen in te verzamelen. De gevulde zakken bieden ze vervolgens aan bij de veertiendaagse ophaling van gft-afval. 

De inzameling van bladeren in bladzakken startte als proefproject in een 8-tal straten in 2011.

inzameling bladzakken

Welke straten kunnen deelnemen? 
Straten in Gent waar stadsbomen staan, waarvan de diameter minstens 25 cm bedraagt, en waar men een voortuin heeft.  

Wens je mee te werken? 
Bewoners van de straten waar de bladeren van openbare bomen ingezameld worden in bladzakken, werden allemaal schriftelijk op de hoogte gesteld. 

Wat mag?
enkel bladeren van bomen op openbaar domein

Wat mag niet?
Bladeren, takken en twijgen van bomen uit uw eigen tuingrasmaaisel of ander groenafvalzwerfvuil

Hoe aanbieden?
We leveren de composteerbare zakken aan de ingeschreven deelnemers vanaf woensdag 30 september. De zakken kunnen gebruikt worden tot en met de week van 11 januari. Nadien halen we ze niet meer op.

Knoop de zakken dicht. Zorg daarbij dat er een handgreep overblijft en beperk het gewicht tot maximum 15 kg zodat onze medewerkers de zakken gemakkelijk kunnen vastgrijpen.Plaats de zak buiten op de dag van de gft-ophaling in uw straat. De data vind je op de ophaalkalender.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: