Deel/Bewaar

IVAGO bestaat in 2014 twintig jaar! Een mijlpaal die uiteraard niet onopgemerkt voorbij mag gaan.

In 1994 werd de eerste intercommunale voor afvalbeheer in Vlaanderen opgericht. IVAGO geeft sindsdien al 20 jaar vorm aan een toekomstgericht en modern afvalbeleid. Lees hier een overzicht van de historiek.

Op 9 oktober werd in de Handelsbeurs een feestzitting georganiseerd voor tal van prominenten. Een verslag van die avond, met bijhorende foto’s, vind je hier. 

Film 20 jaar IVAGO

Veertien personeelsleden, één camera en boeiende vragen zoals ‘wat als je één dag baas zou zijn van IVAGO’: Een flitsende film van negen minuten is het resultaat. Omdat we trots zijn op ons bedrijf en onze werknemers lieten we een filmpje maken waarin 12 medewerkers uitleggen hoe zij hun werk beleven en wat ze zouden doen, mochten ze één dag baas zijn. 

 

Brochure 20 jaar IVAGO

Brochure 20 jaar IVAGOTijdens de feestzitting werd ook de brochure over 20 jaar IVAGO voorgesteld. Daarin wordt teruggeblikt op de voorbije twintig jaar, maar ook vooruit gekeken naar de toekomst. 

Voorzitter Tine Heyse is ambitieus. “In deze beleidsperiode blijft IVAGO even ambitieus als in de twintig jaren die voorbij zijn. We willen zorgen voor nog minder afval en méér grondstoffen. Zo merken we dat er nog teveel gft in de restafvalzak zit. Daar gaan we intensief rond werken. En met ‘Gent repareert, dat ’t weer marcheert!’ ondersteunen we Repair Cafés. 

Ondergrondse containers moeten de problemen met de inzameling in grote woningcomplexen de volgende jaren helpen oplossen. En in nieuwe wijken trekken we de kaart van gedurfde projecten.

Samen met de verschillende diensten van de stad Gent voeren we de strijd voor een nette stad de volgende jaren ook verder op. Want zwerfvuil en sluikstorten zijn echt wel storend.

De afvalenergiecentrale van IVAGO kan zeker ook nog een bijkomende bijdrage leveren tot de lokale energievoorziening door warmte te leveren aan bedrijven in de omgeving.”

Je kan de brochure digitaal lezen of je kan ze hier downloaden

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: