Vijf van onze zes recyclageparken openen

IVAGO - Recyclageparken _ Container

Perstekst - 3 april 2020

IVAGO-recyclageparken in Gent en Destelbergen gaan open met strikte voorwaarden.

Vanaf dinsdag 7 april heropent IVAGO 5 van de 6 recyclageparken waar inwoners van Gent en Destelbergen terechtkunnen. Enkel het kleine recyclagepark van Gentbrugge blijft gesloten.
IVAGO wil de veiligheid en gezondheid van eigen medewerkers en bezoekers maximaal garanderen. Daarom koppelt het strikte voorwaarden aan het bezoek aan een recyclagepark. We schakelen ontsmettingsteams in en stewards regelen de publieksstroom. We vragen enkel naar het recyclagepark te komen indien het echt noodzakelijk is en de instructies strikt te volgen. Met asbest en textiel kan je momenteel niet op de parken terecht.

Volg de info op corona.ivago.be.

 

Welke recyclageparken?

Vijf van de zes IVAGO-recyclageparken gaan dinsdag open.

 • Gent-Proeftuinstraat
 • Gent-Maïsstraat (via Gaardeniersweg)
 • Drongen – Koninginnelaan
 • Oostakker – Lourdesstraat
 • Destelbergen – Stapsteenweg

Het recyclagepark van Gentbrugge blijft gesloten. We kunnen het personeel elders inzetten en de aan- en afvoer van containers voor de andere parken beter garanderen.

 

Aangepaste uurregeling
De parken zullen open zijn van dinsdag tot en met zaterdag, van 9.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17.15 uur.Tijdens de middagpauze worden geen bezoekers toegelaten.

 

Blijf in uw (tuin)kot!
Kom enkel naar het recyclagepark indien het echt niet anders kan. De gezondheidsinstructies van de overheid blijven ook hier geldig. Beschouw een rit naar het recyclagepark niet als een welkom uitstapje in deze voor iedereen moeilijke dagen. Stel jezelf daarom eerst de vraag of je op dit ogenblik echt wel verlost moet zijn van die oude frigo, kast of tuinafval. Is het aanschuiven in de file je dat wel waard?

 

Hou rekening met volgende voorwaarden.

 • Sorteer je afval vooraf thuis, zodat je verblijfstijd op het park tot een minimum herleid wordt.
 • Kom alleen. Enkel wanneer je iemand nodig hebt om je afval uit te laden kan je met twee komen. Breng geen kinderen mee.
 • We laten ten hoogste 10 bezoeken tegelijkertijd op het park toe.
 • In de wachtrij blijf je in de auto zitten.
 • Met asbest of textiel kan je momenteel niet terecht op het park.
 • Gebruik handschoenen.
 • Bewaar een afstand van minimum 1,5 meter van de parkwachters of andere gebruikers, ook op de trappen naar een container.
 • Betaal indien mogelijk contactloos.
 • Respecteer de middagsluiting van 12.30 tot 13 uur.

 

Stewards en informatie
Aan elk park zetten we stewards in. Er zijn medewerkers gevraagd van de stad Gent, de gemeente Destelbergen en IVAGO.
Zij begeleiden de publieksstroom, informeren de gebruikers en wijzen hen op de strikte voorwaarden (bv. niet uitstappen, niet meer dan twee personen…). Zij overhandigen een flyer met daarop de belangrijkste gedragsregels.

Ook op borden duiden we aan wat mag of niet mag.

We werken samen met de betrokken politiezones die de parken opnemen in hun patrouilles. Bij niet-naleving van de veiligheidsmaatregelen zullen we niet nalaten hierop beroep te doen.
 

Ontsmettingsteam
Om de veiligheid voor onze medewerkers en het publiek zo veel als mogelijk te waarborgen zetten we op elk park ook een ontsmettingsmedewerker in. Die zorgt ervoor dat contactoppervlakten regelmatig worden gereinigd: aanraakschermen van de toegangscontrole, knoppen van de betaal automaten, leuningen van trappen, werkmateriaal van de parkwachters.

 

Wisselende omstandigheden
Afhankelijk van het aantal bezoekers, de mogelijkheden om de ingezamelde materialen af te voeren naar verwerkingsbedrijven en de beschikbaarheid van personeel kan de situatie veranderen. We communiceren daarover via corona.ivago.be

 

Enkel met IVAGO-kaart
Enkel wie over een IVAGO-kaart beschikt heeft toegang tot de recyclageparken in Gent en Destelbergen. Heb je nog geen kaart? Dan kan je die online aanvragen via de website van IVAGO www.ivago.be

 

‘IVAGO zorgt ervoor dat de recyclageparken kunnen heropenen, zij het met extra maatregelen. In deze tijden mogen we hen daar extra dankbaar voor zijn. De veiligheid van onze medewerkers en van de bezoeker blijft onze eerste bezorgdheid. Ik roep dan ook iedereen op om zich aan de richtlijnen te houden. En kom enkel indien noodzakelijk.’ (Bram Van Braecekvelt – voorzitter raad van bestuur IVAGO)