Ik heb een huis gekocht in Gent, maar woon er nog niet. Er zijn nog veel verbouwingen te doen. Kan ik naar het recyclagepark?

Jawel, daarvoor is er de kaart voor niet-bewoners. Daarmee kan je terecht op de recyclageparken die uitgerust zijn met weegbruggen. Je beschikt niet over gratis aanbiedingen, maar betaalt volgens de afvalsoort en het aangeleverde gewicht op basis van het tarief voor niet-bewoners.

 

Ik ben mijn kaart verloren. Kan ik een nieuwe ontvangen?

Ja, maar je betaalt hiervoor wel opnieuw een borg van 7,50 euro en een administratiekost van 5 euro. We zetten je gegevens over op deze nieuwe kaart. Zo ben je geen gratis aanbiedingen kwijt. Bij diefstal worden geen kosten aangerekend. Je dient wel een bewijs van de politie voor te leggen.

Mag ik meerdere keren per dag naar het recyclagepark?

Jazeker! Bij elk bezoek worden een à twee aanbiedingen van je saldo afgetrokken.

Kan ik met de toegangskaart op alle IVAGO-recyclageparken terecht?

Jazeker. Als particulier mag je naar de zes IVAGO-recyclageparken in Gent en Destelbergen. Indien je voertuig hoger is dan 1,90 m of langer dan 8,5 m, indien je grote hoeveelheden steenpuin (méér dan  1m³) en gipskarton (méér dan 0,1 m³), roofing of asbesthoudende materialen wil afzetten, als bedrijf of als niet-bewoner kan je enkel terecht op de parken die uitgerust zijn met weegbruggen.

Volgens de technische fiche van mijn voertuig is mijn wagen 1,85 meter hoog. Toch werden er mij 2 aanbiedingen aangerekend.

Let er bij het stapelen van je afval in een aanhangwagentje of boven je wagen op dat de hoogte beperkt blijft tot 1,90 m! Anders kan je wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan! Zo kan het elektronisch oog op de parken met weegbrug je voertuig beschouwen als ‘hoger dan 1,90 m’.

Wil je meer weten over de IVAGO-recyclageparken?

Volgens de technische fiche is mijn wagen 5,5 meter lang. Toch werden er mij 2 aanbiedingen aangerekend op het recyclagepark.

Plaats je voertuig zo dicht mogelijk tegen de 0-grens. De spiegel helpt je daarbij. Zo vermijd je dat je onterecht in een hogere categorie terechtkomt.

Kom meer te weten over de IVAGO-recyclageparken.

Hoe nauwkeurig is de weegbrug?

De weegbruggen zijn officieel geijkt. Ze zijn tot op 10 kg nauwkeurig. Er wordt afgerond naar het hogere of lagere tiental.

 


Mijn gratis aanbiedingen zijn opgebruikt. Welk tarief moet ik betalen?

Mijn gratis aanbiedingen zijn opgebruikt en ik kom met brandbaar grofvuil (=niet-recycleerbaar), tuinafval (selectief) en ook nog wat papier/karton (selectief) naar het recyclagepark. Welk tarief moet ik betalen?

Je kan enkel terecht op een park dat uitgerust is met weegbruggen. Indien je alles in één keer wilt achterlaten, betaal je het hoogste tarief! Het is daarom interessant om eerst je niet-recycleerbaar afval achter te laten, het park te verlaten en opnieuw binnen te rijden om de selectieve afvalsoorten achter te laten. Dit geldt niet enkel wanneer je gratis aanbiedingen opgebruikt zijn, maar ook voor alle voertuigen die gewogen worden (hoger dan 1,90 m, langer dan 8,5 m, bedrijf, …).

Kom meer te weten over de IVAGO-recyclageparken.

 


Ik heb al 11 gratis aanbiedingen op het recyclagepark gebruikt. Kan ik nog gratis binnen met een auto met aanhangwagen?

Neen, je hebt nog maar één gratis aanbieding over. Dat is onvoldoende indien je wagen én aanhangwagen langer zijn dan 6,5 m. Je kan terecht op één van de parken met weegbrug. Je gratis aanbieding ben je niet kwijt. Je kan ze gebruiken bij een volgend bezoek met de auto.

 


Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: