Kan ik mijn ledigingen en saldo ergens controleren?

IVAGO beschikt over een e-loket. Op ‘Mijn IVAGO’ kan je je saldo, de ledigingen en je betalingsuitnodigingen raadplegen. Schrijf je in en identificeer je als gebruiker.


Hoe houd ik mijn containers netjes?

Propere containers. Dat is fijner voor jezelf, je buren en de IVAGO-medewerkers. Maak je grijze container af en toe eens proper. Je mag hiervoor gerust een schoonmaakproduct gebruiken. De groene container spoel je best met gewoon water. Gebruik hiervoor géén detergent want dat verstoort het composteerproces. Laat je gft-bak ook regelmatig leegmaken zodat het afval niet in je container begint te composteren of gisten.


Hoe vermijd ik fruitvliegjes in mijn gft-container?

Fruitvliegjes kan je vermijden door je gft te verzamelen in bio-composteerbare zakjes. Het helpt ook wanneer je het gft-afval telkens met een vel krantenpapier afdekt.


Mijn container is niet leeggemaakt en er hangt een “label” aan. Wat is er aan de hand?

Onze medewerker hangt een label wanneer je container niet kon leeggemaakt worden. Misschien weigerde de computer je container omdat de chip defect is of omdat er niet voldoende saldo op je IVAGO-rekening staat. Contacteer IVAGO voor meer informatie.


Mag ik zakjes gebruiken om restafval in de container aan te bieden?

Natuurlijk. Dat kies je volledig zelf. Om de container proper te houden en geurhinder te vermijden, raden we aan het afval in zakjes aan te bieden. Gebruik geen IVAGO-zakken, want dan betaal je dubbel.


Wanneer kom ik in aanmerking voor een container van 40 liter?

IVAGO wil draagcontainers zoveel mogelijk vermijden. Het is voor de medewerkers die dagelijks vele honderden containers moeten leegmaken zeer belastend. We willen dat onze medewerkers hun job fysiek blijven aankunnen. 

Je komt in aanmerking voor een draagcontainer als je geen garage, voortuin, achtertuin of terras hebt en/of in een woning met trappen of op verdieping woont. 


Hoe vaak worden de containers geledigd?

We komen elke week langs, maar wisselen af tussen de containers. De ene week komen we je restafval ophalen, de andere week nemen we je gft mee. De juiste data vind je op de ophaalkalender


Mag ik extra zakken naast mijn container zetten als ik een feestje geef?

Een zak naast de container plaatsen kan niet. Je kan eventueel gebruikmaken van de comfortdienst van IVAGO.

We komen dan het extra afval op aanvraag bij je thuis ophalen. Je maakt hiervoor een afspraak met IVAGO op het nummer 09 240 81 11. De hoeveelheid is beperkt tot 240 liter. Dat komt overeen met 4 gewone huisvuilzakken (geen IVAGO-zakken) met een inhoud van 60 l. 

De kostprijs voor een comfortdienst restafval of gft vind je hier.


Ik wil alleen een container voor restafval en niet voor gft. Wat moet ik doen?

Wist je dat gft sorteren veel voordeliger is dan alles met restafval mee te geven? Het verschil in prijs is méér dan de helft!

Bovendien is het in de Container-zone ook niet toegestaan om groente-, fruit- en tuinafval mee te geven met het restafval. Sorteren is dus verplicht. De containers behoren tot het huis. Indien je ooit verhuist, moeten de nieuwe bewoners van beide containers gebruik kunnen maken.


Wat als mijn afval niet opgehaald is? (Er hangt geen sticker of label aan mijn zak of container)

Plaats je afval de volgende dag opnieuw buiten en verwittig IVAGO. De dag nadien probeert IVAGO de problemen van de vorige dag op te lossen. Opgelet, als je afval niet opgehaald werd op dinsdag, plaats je afval dan pas terug buiten op donderdag. Op woensdag wordt geen afval opgehaald. 

Met selectieve fracties (pmd, papier/karton en glas) kan je ook terecht op het recyclagepark. 

Ik heb éénmalig extra veel afval en mijn container is vol, moet ik dan wachten tot de volgende ophaling?

Neen, je hoeft niet te wachten. Als je uitzonderlijk meer restafval hebt, dan wat je normaal mag meegeven, dan kan je gebruik maken van de comfortdienst van IVAGO.

Lees alles over de IVAGO-comfortdienst.

 


Ik woon in Gent. Wat doe ik met grof huisvuil?

In Gent komt IVAGO het grof huisvuil enkel op aanvraag bij je halen. De exacte datum van ophaling kan je zelf kiezen uit een hele reeks mogelijke data (zo’n 20 per jaar). Je vindt de data op de ophaalkalender.

Lees hier alles over de grofvuilophaling.

 


Haalt IVAGO ook groenafval op in Destelbergen?

IVAGO haalt in Destelbergen ook groenafval bij je thuis op op aanvraag. Een afspraak maken kan op het nummer 09 240 81 11.

  vervoer- en reservatiekosten prijs
per ophaling 20 euro 0,10 euro/kg

 


Komt IVAGO groenafval ophalen in Gent?

IVAGO haalt in Gent ook groenafval bij je thuis op op aanvraag. Een afspraak maken kan op het nummer 09 240 81 11.

  vervoer- en reservatiekosten prijs
per ophaling 20 euro 0,10 euro/kg

 


De computer weigert de ophaling van mijn afvalcontainer. Kent de milieuwerker de reden waarom dit gebeurt?

Neen. Het kan zowel gaan om een defect aan de elektronische gegevensdrager als om onvoldoende krediet op je rekening. De milieuwerker kan dit echter niet opmaken uit de boodschap die op de display van de boordcomputer verschijnt. De milieuwerker laat een kaartje van niet-lediging achter aan uw containaer. Om het probleem van de niet-lediging op te lossen, neem je contact op met IVAGO.

 


Moet het deksel van mijn container volledig toe zijn?

Ja. Als het deksel open staat, geef je niet alleen een groter volume afval mee dan waarvoor je een retributie betaalt, het zorgt ook voor technische problemen bij het laden van de containers.

 


Komt IVAGO ook bouwafval ophalen?

Je kan steenpuin ook bij je thuis laten ophalen.  Daarvoor kan j e bij IVAGO speciale bouwafvalzakken aanschaffen. De zakken hebben een inhoud van 1 m³.

Om de zakken te laten ophalen maak je een afspraak met IVAGO. Aangezien IVAGO voor de ophaling een beroep doet op een privéfirma, kunnen de zakken enkel op maandag opgehaald worden.

Een kraan moet de bouwafvalzak kunnen optillen. Plaats de zak daarom op maximum 3 meter van de stoeprand. Het maximum toegelaten gewicht is 1000 kg per zak.

Het steenpuin mag kleine hoeveelheden aarde, zand, cement of kalk bevatten. Asfalt, roofing, golfplaten, hout, isomo of asbesthoudend afval horen er niet in thuis.

aantal prijs
gebruik van de zakken, ophaling en verwerking per stuk 80 euro/stuk

Met minder dan 1 m³ gemengd bouwafval kan je ook terecht op alle recyclageparken. Meer dan 1 m³ kan je enkel afleveren op een recyclagepark met weegbrug.

 


Het wiel van mijn container is stuk. Wat moet ik doen?

Neem contact op met IVAGO. We herstellen de container of bezorgen je een nieuw exemplaar. Als de beschadiging het gevolg is van normale slijtage, zijn de kosten voor IVAGO.

Als de container door je eigen toedoen stukging vragen we een vergoeding van 40 euro voor het vervangen van een container van 40 liter, 60 liter of 120 liter en 50 euro voor een container van 240 liter.


Een barst in mijn container. Wat doe ik?

Neem contact op met IVAGO. Als de beschadiging het gevolg is van normale slijtage vervangen we gratis je container.

Als de container door je eigen toedoen stukging vragen we een vergoeding van 40 euro voor het vervangen van een container van 40 liter, 60 liter of 120 liter en 50 euro voor een container van 240 liter.


Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: