Deel/Bewaar

Wij helpen je om in de klassen en op de speelplaats duidelijke sorteerstraten in te richten. We bieden ook didactisch materiaal om sorteren op een speelse manier aan bod te laten komen in de klas. Bekijk hieronder het gratis aanbod en vraag daarna je materiaal aan. 

                                                 


          

Samen sorteren

IVAGO levert afvalbakjes voor in de klaslokalen. Vraag er eentje aan voor elke afvalsoort (restafval, pmd, glas, gft). We voorzien ze van stickers met duidelijke afbeeldingen die ervoor zorgen dat de leerlingen gemakkelijk de weg vinden naar de juiste afvalbak. Een gele papierkrat vangt al het papier op.

Ook op de speelplaats kan je een sorteerhoek inrichten. We leveren vijf rolcontainers (restafval, gft, pmd, glas, papier/karton) en een paneel met 'sorteerpunt' dat je erboven kan hangen. Let op, de containers dienen niet voor ophaling, enkel voor intern gebruik.

Informatie over containers voor ophaling vind je bij bedrijfsafval. Je kan ook een bezoek van een vertegenwoordiger aanvragen.

                    

Leren over afval

brooddoossticker minder afval is broodnodig

Brooddoossticker

Geef je leerlingen allemaal een brooddoossticker waar ze hun naam op kunnen schrijven. Want meer brooddozen zorgen voor minder plastic verpakking. Minder afval, is broodnodig. 

Affiches en brochures

Op de affiches van Fost Plus worden de sorteerregels afgebeeld met prenten en weinig tekst. Ideaal om in de klas te hangen.

Animatie in de klas - Viesvuilland

In samenwerking met Fost Plus bieden we animaties aan die door medewerkers van Goodplanet bij jou op school worden gegeven. In 'Wat is er aan de hand in Viesvuilland' trekken de kleuters samen met een prinses naar Viesvuilland. In een sorteerrace helpen ze om het land opnieuw proper te maken. Bekijk de folder en vraag een workshop aan via www.viesvuilland.be.

       

 

De schoolbuurt opruimen

Steek samen met je leerlingen de handen uit de mouwen en maak je schoolbuurt proper. IVAGO voorziet materiaal (grijpers, handschoenen, hesjes en zakken) om je te helpen en komt het afval na de opruimactie ophalen.

Je kan eenmalig de schoolbuurt proper maken of een netheidspact aangaan. Als je een netheidspact hebt, ga je een aantal keer met de kinderen de straat op om zwerfvuil te verzamelen. Je krijgt dan het logo van Schone School. 

Operatie Proper

Om het schooljaar extra glans te geven lanceerde Mooimakers* "Operatie Proper", voor scholen die de handen uit de mouwen willen steken voor een propere buurt.

Je stelt een plan van aanpak op, waarmee je aantoont welke acties jullie tijdens het jaar gaan uitvoeren om de buurt met jullie leerlingen proper te houden. Wij zorgen voor opruimmateriaal. Tegenover dat engagement staat een mooie financiële beloning.
Wil je meer weten?  Alle info vind je samen met het inschrijvingsformulier op Operatie Proper.

*Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG.

 

Herbruikbare bekers

Organiseer je een schoolfeest? Vermijd wegwerpbekers en verklein de afvalberg. Je kan bij IVAGO gratis herbruikbare bekers ontlenen. Je betaalt enkel een waarborg.

Meer informatie en het aanvraagformulier.

 

 

 

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: