Zaterdag 5 mei: Dag van de Gever. Zit er nog iets herbruikbaars tussen je spullen? Recyclageparken Gent-Proeftuinstraat en Destelbergen-Stapsteenweg

03 mei 2018
Deel/Bewaar

Ter gelegenheid van de Dag van de Gever slaan IVAGO en De Kringwinkel Open Plaats de handen in elkaar.

Op zaterdag 5 mei verwelkomen de medewerkers en vrijwilligers van De Kringwinkel van 9.30 tot 16.30 uur de bezoekers aan de IVAGO-recyclageparken Gent-Proeftuinstraat en Destelbergen-Stapsteenweg.

Als de bezoeker er geen bezwaar tegen heeft, bekijken zij of er misschien toch nog herbruikbare spullen tussen het aangevoerde materiaal zitten. Die verdienen een plaatsje in De Kringwinkel.

Gelukkig vinden heel wat mensen vandaag al de weg naar De Kringwinkels om herbruikbare spullen een tweede leven te bezorgen. Zij verkleinen de afvalberg en bouwen mee aan de toekomstkansen van sociaal tewerkgestelden. Als bedanking krijgen gevers nu zaterdag een verrassing bij De Kringwinkels.

Op het recyclagepark zien we intussen toch nog materiaal terechtkomen dat eerder thuishoort in De Kringwinkels van Open Plaats of Ateljee. Dat is spijtig, want er is geen weg meer terug. Alle materialen die op een recyclagepark terechtkomen, worden afgevoerd om te verwerken tot grondstoffen en nieuwe materialen. Door ze aan De Kringwinkel te schenken kunnen we levensduur van herbruikbare goederen maximaal verlengen.

Actie recyclageparken

Zaterdag 5 mei van 9.30 tot 16.30 uur. Een team van De Kringwinkel Open Plaats is te vinden voor de ingang van de recyclageparken Gent-Proeftuinstraat en Destelbergen-Stapsteenweg.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: