Directie en vakorganisaties onderhandelen morgen verder

07 augustus 2018
Deel/Bewaar

Directie en vakorganisaties van IVAGO zijn vanavond zonder akkoord uit elkaar gegaan. Er wordt morgen om 13 uur verder aan tafel gezeten.

Dit wil zeggen dat er op dinsdag 7 augustus geen inzameling van huisvuil en bedrijfsafval is in Gent. Ook de ploegen van de dienst openbare reiniging rijden morgen niet uit en de recyclageparken blijven wegens de staking gesloten.
Wij vragen de bevolking om geen afval buiten te plaatsen en de informatie op de IVAGO-website en sociale media te volgen.

De directie deed vandaag onder meer volgende voorstellen.

Voor de papierploegen wordt een extra ploeg voorzien. Die wordt ingezet na een aaneengesloten periode van zes weken zonder papierophaling.

Voorstellen om de hitteregeling te verbeteren.

Met directe ingang wegens uitzonderlijke omstandigheden:

- - Voor de recyclageparken: één uur vroeger sluiten bij voorspelde temperatuur van 30 °C of meer, tijdens de periode augustus-september 2018.

- Voor garage, magazijn en aantal functies binnen de afvalenergiecentrale: bij voorspelde temperatuur van 30 °C of meer, tijdens periode augustus-september 2018 toekennen van één uur hitterust.

- Zonnecrème: blijft factor 50.

Later wordt bekeken of de hitteregeling structureel dient gewijzigd te worden. De directie adviseert daarbij onder meer om de inzamelploegen en medewerkers openbare reiniging tijdens de zomermaanden om 6 uur ’ s morgens te laten starten.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: