Deel/Bewaar
28 mei 2015

De staking van IVAGO duurt voort. Maandag starten de onderhandelingen opnieuw op onder leiding van een sociaal bemiddelaar.

In het belang van de volksgezondheid vordert de burgemeester van de stad Gent morgen 97 personeelsleden van IVAGO op om prioritaire taken uit te voeren.Dit omwille van het garanderen van de volksgezondheid en veiligheid. Gentenaars worden verzocht tot maandag geen nieuw afval aan te bieden.

Deel/Bewaar
27 mei 2015

Ook vanmorgen hielden actievoerders bij IVAGO de poort gesloten en konden de ophaalwagens en  veegploegen niet uitrukken. Directe aanleiding voor de acties is een derde negatieve evaluatie van een medewerker. Die kan tot zijn ambtshalve ontslag leiden. De procedure hierin is echter nog niet volledig gevoerd en de medewerker kan nog in beroep gaan bij het directiecomité van IVAGO.

Deel/Bewaar
17 april 2015

De studentenvereniging VEK, de stad Gent, IVAGO en de uitbaters van tal van zaken in de buurt die ‘streetfood’ verkopen, werkten samen aan een sensibilisatiecampagne om het vernieuwde Kramersplein en omgeving proper te houden. 

Deel/Bewaar
26 maart 2015

Gent is helemaal klaar voor de vijfde Gentsche Gruute Kuis. Het wordt een recordeditie. Op zondag 29 maart gaan zo’n 1.800 vrijwilligers, verspreid over 76 initiatieven, samen met IVAGO en een reeks stadsdiensten aan de slag. Buurtbewoners en verenigingen rapen zwerfafval en sporen sluikstorten op. Tegen zondagavond ligt hun straat, plein of parkje er weer kraaknet bij.

Deel/Bewaar
23 maart 2015

De Leie draagt niet voor niets de eretitel ‘de gouden rivier’. Vandaag biedt zij een uniek decor voor zachte recreatie op en langs deze meanderende rivier. Spijtig genoeg ontsieren zwerf- en drijfvuil het water en de oevers.

De gemeentebesturen van de Leiegemeenten, de verschillende afvalintercommunales en de OVAM/indevuilbak erkenden het probleem en werkten een geïntegreerd actieplan uit.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief