Deel/Bewaar

Ter gelegenheid van de Dag van de Gever slaan IVAGO en De Kringwinkel Open Plaats de handen in elkaar.

Op zaterdag 5 mei verwelkomen de medewerkers en vrijwilligers van De Kringwinkel van 9.30 tot 16.30 uur de bezoekers aan de IVAGO-recyclageparken Gent-Proeftuinstraat en Destelbergen-Stapsteenweg. 

Deel/Bewaar

Een aannemer plaatste vandaag in opdracht van IVAGO de eerste van 3.000 nieuwe afvalkorven. Die vervangen op termijn alle bestaande vuilnisbakjes in Gent. Het nieuwe type is aangepast aan het huidige consumptiegedrag én heeft een inhoud van 100 l. Een asbakje zorgt ervoor dat rokers geen excuus meer hebben om hun sigarettenpeuken op de grond te gooien. 

Deel/Bewaar

Vanmorgen ging een groot deel van het IVAGO-personeel niet aan de slag. Naar aanleiding van een aantal signalen vanuit de werknemers zetten voorzitter Tine Heyse en de vakbondsvertegenwoordiging zich rond de tafel. Daarna sloot de directie zich daarbij aan.

Deel/Bewaar

Op de commissie verzelfstandiging van de Gentse gemeenteraad stelde IVAGO zijn evaluatieverslag voor het lopende jaar 2017 voor. 2017 is voor de intergemeentelijke vereniging een uitdagend maar voorlopig bijzonder vruchtbaar jaar. De verschillende doelstellingen en projecten, zoals vastgelegd in het beleidsplan 2014-2019, worden stapsgewijs gerealiseerd. Met dank aan de burger die de vele veranderingen vlot accepteerde.

Deel/Bewaar

Op haar terreinen in de Proeftuinstraat neemt IVAGO een eigen CNG-vulstation in gebruik. CNG staat voor Compressed Natural Gas of samengeperst aardgas. Met vier 'fastfill'- en tweeëntwintig 'slowfill'-laadpalen beschikt de afvalintercommunale hiermee over het grootste CNG-vulstation in zijn soort in België. De investering bedraagt 1.000.000 euro voor het volledige project. Pitpoint, een bedrijf gespecialiseerd in productie en verdeling van schone brandstoffen, stond in voor de bouw van het vulstation en verzorgt het onderhoud. In de komende drie jaar wordt het aantal slowfill-laadpalen nog uitgebreid tot 62 stuks. In maart werden de werken aangevat. Ook Eandis was nauw betrokken bij deze realisatie. 

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: