Deel/Bewaar

Vanaf maandag 3 april voert IVAGO een grondige herschikking van de ophaalrondes door. Ruim 40.000 gezinnen moeten hun huisvuil op een andere dag op de stoep zetten. Er komen 3.600 huishoudens bij die gebruik maken van slimme (rol)containers.  We spreken niet langer van ‘landelijk’ en ‘verstedelijkt’ gebied, maar van de C- en Z-zones. In de kleine straatjes van het stadscentrum wil IVAGO in de toekomst kleinere voertuigen inzetten. De ophaalkalender valt deze weken in de bus. We raden ieder aan die even goed te bekijken, want er verandert één en ander. In de overgangsperiode kan de tijd tussen de ophaling van sommige afvalsoorten eenmalig langer of korter zijn dan men gewoon is. IVAGO rekent op ieders begrip en geduld.

Deel/Bewaar

Voor het tweede jaar op rij verminderde de hoeveelheid sluikstort die IVAGO moest opruimen. Er bleef in 2016 nog 538 ton over. Tegelijk evolueren de scores van de netheidsbarometer in de goede richting. De cijfers stemmen hoopvol, maar er is nog een weg te gaan.

Deel/Bewaar

Aan de IVAGO-recyclageparken in de Proeftuinstraat en de Stapsteenweg in Destelbergen deelde de Kerstman vandaag stress-Kerstmannetjes uit aan de bezoekers. Daarbij vraagt hij om respect op te brengen voor de IVAGO-medewerkers.
Directe aanleiding zijn recente incidenten waarbij IVAGO-personeel slachtoffer werd van fysieke agressie.
Personeel, syndicale delegaties en management vinden dat hieraan een einde moet komen en nemen gezamenlijke initiatieven: een actie om het publiek te sensibiliseren, een brief aan de beleidsverantwoordelijken en een onderzoek naar bijkomende structurele maatregelen om de veiligheid en fysieke integriteit van de IVAGO-medewerkers te garanderen.

Deel/Bewaar

Om al onze medewerkers de kans te geven zich op de feestdagen voor te bereiden sluiten we onze recyclageparken op zaterdag 24 december. Vanaf dinsdag 27 december kan je er opnieuw terecht.

Op zaterdag 31 december gaan de parken een uurtje vroeger dicht. Ze zijn die dag open van 9.30 tot 16.15 uur.

Deel/Bewaar

Met het plan ‘Meer geel op straat’ maakte IVAGO eind vorig jaar zijn nieuwe aanpak voor een propere stad bekend. In april gingen twintig nieuwe medewerkers aan de slag. Vier netheidscoaches zorgen voor begeleiding van de IVAGO-ploegen op het terrein. Er kwam een interventieteam dat overvolle afvalkorven leegmaakt en mobiele straatstofzuigers houden het stadscentrum proper. Versterkte avond- en weekendploegen zijn voortaan het hele jaar door actief. De eerste resultaten zijn alvast positief. Er komt ook nog een extra ploeg om sluikstorten op te ruimen en een flexibel interventieteam dat kan ingeschakeld worden waar de nood het hoogst is.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: