Deel/Bewaar

Met het plan ‘Meer geel op straat’ maakte IVAGO eind vorig jaar zijn nieuwe aanpak voor een propere stad bekend. In april gingen twintig nieuwe medewerkers aan de slag. Vier netheidscoaches zorgen voor begeleiding van de IVAGO-ploegen op het terrein. Er kwam een interventieteam dat overvolle afvalkorven leegmaakt en mobiele straatstofzuigers houden het stadscentrum proper. Versterkte avond- en weekendploegen zijn voortaan het hele jaar door actief. De eerste resultaten zijn alvast positief. Er komt ook nog een extra ploeg om sluikstorten op te ruimen en een flexibel interventieteam dat kan ingeschakeld worden waar de nood het hoogst is.

Deel/Bewaar

De gemeente Destelbergen en IVAGO, de dienstverlener voor het afvalbeheer in Destelbergen, zorgen samen met Durabrik voor het eerste “slimme sorteerpunt” bij een privénieuwbouwproject in de regio. Dit sorteerpunt bestaat uit bovengrondse inwerpzuilen voor huishoudelijk afval met een ondergrondse container en een eigentijds registratie- en betalingssysteem. 

Deel/Bewaar
20 november 2015

Toeristenstad, winkelstad, studentenstad, evenementenstad, nieuwe consumptiepatronen, bevolkingstoename… De stad Gent is vandaag niet meer wat ze tien of twintig jaar geleden was. En dat voelen we ook in het afvalbeleid. IVAGO staat dan ook voor nieuwe uitdagingen om ervoor te zorgen dat de stad proper, net en aangenaam blijft.  De intercommunale blijft niet bij de pakken zitten.

Voorzitter Tine Heyse: “Onder het motto ‘Meer geel op straat’ zal IVAGO een tandje bijsteken. Daarmee wil IVAGO flexibeler inspelen op situaties en nog actiever werk maken van een proper Gent.”

Het actieplan gaat uit van drie principes: ‘ogen en oren open’, ‘meer aanwezig op het terrein’ en ‘kort op de bal spelen’ en wordt uitgerold vanaf begin 2016.

Deel/Bewaar
25 juni 2015

Op vrijdag 26 juni, van 16 uur tot 19 uur, voeren medewerkers van IVAGO en verschillende stadsdiensten een sensibilisatieactie op de Gras- en Korenlei.

De Gras- en Korenlei wordt helaas regelmatig bedoezeld door zwerfvuil. Bezoekers gooien hun afval nog al te vaak achteloos op de grond.

Deel/Bewaar

IVAGO besliste om alle Gentse gebruikers van de recyclageparken één gratis toegangsbeurt te geven. 

IVAGO deed een oproep naar het personeel om zaterdag te komen werken tegen een extra vergoeding. Hierop kwam reeds heel wat respons. Op basis hiervan organiseren we een inhaalbeweging. 

Tot slot wil IVAGO ook tegemoet komen aan de bedrijfsafvalklanten die de voorbije week hinder ondervonden van het conflict bij IVAGO. Zij kunnen rekenen op een korting van 30 % op hun factuur voor de maand juni. 

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: