31 juli 2015

Alles bij elkaar zamelden we dit jaar zo'n 442 ton afval in. Dat is 11 procent minder dan vorig jaar. 

Het gebruik van herbruikbare bekers op verschillende pleinen zorgde ongetwijfeld mee voor deze positieve kentering.  

Onze containers krijgen ondertussen nog een laatste schrobbeurt voor ze aan hun winterslaap beginnen. Daarna zijn de Gentse Feesten voor ons écht gedaan. 

De GF-containers krijgen een wasbeurt in onze spuitplaats
31 juli 2015

De Recycle-app is nu ook beschikbaar voor Windows Phone. Je kan de app downloaden in de Windows store

Met de applicatie kan je de afvalkalender voor jouw straat bekijken op je smartphone of tablet. De app stuurt ook een melding de avond voor de ophaling, zodat je het afval niet vergeet buiten te zetten. Je vindt er bovendien informatie over de recyclageparken, sorteerregels …

Tot voor kort was de app enkel beschikbaar voor iOS en Android.

logo Recycle
27 juli 2015

Ook voor IVAGO zitten de Gentse Feesten er (bijna) op. Vanmorgen was er de jaarlijkse afspraak op de Vlasmarkt. Enkele honderden fuifbeesten wachtten er de komst van IVAGO af. Rond 10.15 uur begonnen de mannen en vrouwen van IVAGO eraan.

23 juli 2015

Deze ochtend vond onze jaarlijkse ochtendwandeling plaats. 130 geïnteresseerden gingen op pad met een IVAGO-gids en beleefden vanop de eerste rij hoe de IVAGO-ploegen zwoegen om de stad opnieuw proper te krijgen. Het heerlijke weer zorgde voor een aangename wandeling door de stad. 

veegmachine op de Graslei
22 juli 2015

De Gentse feesten gaan de tweede helft in. In vergelijking met de eerste vier dagen in 2014 produceerden de feestvierders 16% minder afval.

Waarschijnlijk dragen de zeven pleinen die wegwerpbekers bannen bij tot dit betere resultaat. Zo kan je op de Kouter, het Braunplein, het Spaanskasteelplein en in de Willem de Beersteeg uit een herbruikbare beker drinken. Op het Laurentplein, Beverhoutplein en het Veerleplein serveren ze hun drank in glazen. 

gentse feesten

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief