27 november 2015

Op zaterdag 21 november begon de Europese week van de afvalvermindering.  We willen jullie graag helpen om je eigen afvalberg te verkleinen. Op maandag 23 november zetten we al 8 tips op een rij om zo afvalvrij mogelijk te winkelen.

Vandaag overtuigen we je om je tuin om te bouwen naar een heuse kringlooptuin.

Een kringlooptuin is een levende tuin die werd opgebouwd met respect voor de natuur en de eigenheid van de streek. Geen eentonige plantengroei, maar planten die ruimte krijgen en aangepast zijn aan hun standplaats. De natuur is je bondgenoot. De groenresten verwerk je terug in je eigen tuin. Je bespaart heel wat ritjes naar het recyclagepark.

In een kringlooptuin bestaat er eigenlijk geen afval. We zetten enkele kringlooptechnieken op een rij:

kringlooptechnieken
25 november 2015

Op donderdag 10 december halen we in Destelbergen en Heusden grofvuil op. Heb jij nog grofvuil, metaal of hout liggen dat opgehaald moet worden? Maak dan snel een afspraak. Een afspraak maken is noodzakelijk, we komen niet automatisch bij je langs.

Deze datum staat niet op de kalender. We voerden een extra ophaling in omdat alle andere ophalingen grofvuil al volgeboekt waren. 

grofvuilophaling
23 november 2015

Zaterdag begon de Europese week van de afvalvermindering. We willen jullie graag helpen om je eigen afvalberg te verkleinen. Daarbij blijft voorkomen belangrijker dan genezen. Preventie is de eerste en belangrijkste stap in de afvalvermindering. Veel hangt dus af van ons winkelgedrag. Wie geen afval in huis haalt, kan er ook geen weggooien. We geven je acht tips om zo afvalvrij mogelijk te winkelen. 

Neem een herbruikbare tas mee naar de winkel
21 november 2015

Vandaag start de Europese week van de afvalvermindering (EWAV). Die wil elke Europeaan ertoe aanzetten zijn persoonlijke afvalberg te verkleinen. Ze steunen daarbij op drie belangrijke principes: Reduce, Reuse en Recycle. Ofwel: verminderen, hergebruiken en recycleren. Wil je zelf ook iets doen om afval de wereld uit te helpen? Op hun website vind je veel ideeën voor leuke acties. 

Deze speciale aandacht voor afvalvermindering kunnen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We zullen daarom elke dag op onze Facebookpagina leuke tips of artikels posten die je kunnen helpen de afvalberg een beetje te verkleinen. Hou die dus zeker goed in de gaten! 

Europese week van de afvalvermindering
20 november 2015

De stad Gent verandert en evolueert. Dit stelt IVAGO voor nieuwe uitdagingen om de stad schoon te houden. IVAGO gaat die niet uit de weg en beantwoordt ze met een ambitieus actieplan.

Het actieplan gaat uit van drie principes: ‘ogen en oren open’, ‘meer aanwezig op het terrein’ en ‘kort op de bal spelen’.

Daarmee wil IVAGO flexibeler inspelen op situaties en nog actiever werk maken van een proper Gent. Het plan wordt uitgerold vanaf begin 2016.

Lees het volledige actieplan.

Veegmachine

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief