19 oktober 2016

In augustus opende de bewonersgroep 'Geen huizen, maar kippen', met de steun van stad Gent, een nieuwe composteerplek in het Meulestedepark. Onze kringlooptuinier Ben De Vuyst was aanwezig om alvast wat uitleg te geven rond composteren. Wat mag er allemaal in de compostbak, hoe moet je compost "oogsten" ... 

De kringlooptuinier legt uit
14 oktober 2016

In de laatste IVAGO-wijzer sloop een klein foutje. Het Repair Café van buurtwerk Bloemekenswijk op 15 oktober gaat niet door in hun eigen buurtcentrum, maar op de Dracunasite. Wie dus kapotte fietsen, textiel, klein elektro of computers rept zich tussen 10 en 17 uur naar Dracenastraat 8. 

13 oktober 2016

Woensdagavond 12 oktober vond in De Centrale in Gent een bedankingsmoment plaats voor de vrijwilligers van onze 80 netheidscharters.

Wil je net zoals deze vrijwilligers ook je buurt zwerfvuilvrij maken of ken je iemand die dat doet? 

11 oktober 2016

Op woensdag 12 oktober zamelen we in Drongen (L55-L58) papier/karton en glas in. Door de nationale vakbondsactie op 7 oktober haalden we deze afvalsoorten toen niet op.  

Onze ploegen haalden ondertussen het andere afval dat bleef staan na de actiedag op. 

10 oktober 2016

Het schooljaar is alweer even bezig. Ben je leerkracht en wil je in je klas graag iets doen rond afval? We bieden in samenwerking met Fost Plus en Goodplanet Belgium workshops aan rond afval.

Er zijn vormingen voor kleuters, basisonderwijs en secundair onderwijs. Want het is op elke leeftijd belangrijk dat kinderen leren hoe ze afval kunnen voorkomen en sorteren. 

Workshop Da's Proper

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: