28 mei 2015

Deze ochtend werd de actie voortgezet. Er wordt vandaag geen afval opgehaald en de recyclageparken blijven dicht. Ook het callcenter en het onthaal zijn gesloten.

We willen iedereen vragen zijn afval opnieuw in huis te nemen. 

Blijf onze website en Facebookpagina in de gaten houden voor meer informatie. 

28 mei 2015

De staking van IVAGO duurt voort. Maandag starten de onderhandelingen opnieuw op onder leiding van een sociaal bemiddelaar.

In het belang van de volksgezondheid vordert de burgemeester van de stad Gent morgen 97 personeelsleden van IVAGO op om prioritaire taken uit te voeren. Dit omwille van het garanderen van de volksgezondheid en veiligheid. Gentenaars worden verzocht tot maandag geen nieuw afval aan te bieden.

27 mei 2015

Ook vanmorgen hielden actievoerders bij IVAGO de poort gesloten en konden de ophaalwagens en veegploegen niet uitrukken. Directe aanleiding voor de acties is een derde negatieve evaluatie van een medewerker. Die kan tot zijn ambtshalve ontslag leiden. De procedure hierin is echter nog niet volledig gevoerd en de medewerker kan nog in beroep gaan bij het directiecomité van IVAGO.

Om 8 uur vanmorgen werden de onderhandelingen met de vakorganisaties gestart. Voorlopig is er geen ophaling in Gent en blijven de recyclageparken gesloten.

Verdere berichtgeving volgt.

27 mei 2015

De onderhandelingen tussen de directie en de vakorganisaties zijn vanavond afgesprongen. De partijen gingen zonder resultaat uit elkaar. Er wordt gezocht naar een bemiddelaar om de gesprekken weer vlot te trekken.
De staking ontstond naar aanleiding van een derde negatieve evaluatie van een medewerker. Hierin gelden strikte procedures die moeten gevolgd worden. Het directiecomité van IVAGO moet zich nog definitief over de zaak uitspreken.

26 mei 2015

Dinsdagochtend reden de IVAGO-ploegen niet uit. Ze gingen ondertussen over tot staking. De recyclageparken blijven ook dicht. Het callcenter en het onthaal zijn eveneens gesloten. Directe aanleiding voor de actie is de derde negatieve evaluatie van een medewerker.

De directie heeft aan de syndicale delegatie gevraagd de concrete eisen op te lijsten om verdere onderhandelingen mogelijk te maken. Die onderhandelingen zijn voorzien voor woensdagnamiddag 14 uur. 

Het is vrijwel uitgesloten dat er op woensdag afvalophaling zal zijn. De recyclageparken zullen ook gesloten zijn. 

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief