Deel/Bewaar

MOS helpt scholen bij de opstart van een milieuzorgsysteem. In Gent en Destelbergen werken de milieudiensten, de provincie Oost-Vlaanderen, het Vlaams Gewest en IVAGO nauw samen rond MOS.

IVAGO neemt hiervan het luik ‘afvalpreventie’ voor haar rekening en levert daarvoor heel wat steun aan de deelnemende scholen.

Milieuzorg op school

Op een school wordt er heel wat afval geproduceerd. Veel afval kunnen we vermijden door bewust met ons afval om te gaan. Hetgeen overblijft sorteren we best zo goed mogelijk zodat het nadien gerecycleerd kan worden. IVAGO helpt je alvast op weg.

Jongeren zijn echte consumenten en zorgen voor heel wat afval. Het is dus uiterst belangrijk dat zij op een verantwoorde manier leren omgaan met afval. Samen met IVAGO tekent je school daadwerkelijk voor minder afval. 

Deel/Bewaar

Jeugdverenigingen kunnen beroep doen op IVAGO voor het ontlenen van wisselbekers, het organiseren van éénmalige schoonmaakacties, het laten ophalen van hun afval…

Deel/Bewaar
Fost Plus ontwikkelde samen met een aantal Vlaamse intercommunales een online sorteerspel. In het spel komen de deelnemers terecht in een vrolijk kabouterdorp, waar ze de inwoners moeten helpen om correct te sorteren. 

Weet jij waar de 30 voorwerpen op de tekening thuishoren: bij het PMD of bij het restafval? Test nu je sorteerkennis en daag jouw vrienden uit om jouw topscore te verbeteren!

speel het spel

kabouterspel
Deel/Bewaar

Zin in een middagje knutselen? Speel zelf voor papierfabriek en produceer papier op ambachtelijke wijze. Het kan! Je vindt hier alvast een handleiding.

papierrollen

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: