25 juli 2016

Deze ochtend viel definitief het doek over de Gentse Feesten editie 2016. Onze ploegen namen om 10 uur de Vlasmarkt in en veegden de feestende massa letterlijk naar huis. 

Voor het tweede jaar op rij daalde de hoeveelheid afval. We haalden tot gisteren zo'n 334,5 ton afval op. Dat is 12,8 % minder afval op dan in 2015. Op de straten belandden 19 % minder bekers, blikjes... 

Vooral in het Baudelopark verliep de opkuis vlotter. Voor het eerst werkte de organisator er met herbruikbare bekers. Hierdoor konden onze ploegen later starten. We zetten ook elektrische bladblazers in die voor minder lawaai zorgden. 

Gentse Feesten
Deel/Bewaar

Een milieuproject op school? Met je klas op bezoek bij IVAGO? Materiaal voor een opkuisactie? Je jeugdvereniging wil het zwerfvuil in de buurt aanpakken. Als leerkracht op zoek naar nuttige informatie of educatieve projecten?

jongeren ruimen afval op tijdens een zwerfvuilactie
Deel/Bewaar

Student in Gent? Je eerste jaar op kot? Alles wat je wilde weten over afval, maar nooit durfde vragen vind je hier. Waarom doen studenten het niet op straat? Laat je als student ‘voorlichten’ door IVAGO.

student met recipiënten voor afval
Deel/Bewaar

 Maak kennis met de verbrandingsinstallatie van IVAGO en breng een bezoek met je vereniging. Je organiseert een activiteit of evenement. Wat doe je met het afval? Kan je vereniging met afval naar het recyclagepark?

bezoek afvalenergiecentrale

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven op: