27 november 2015

Op zaterdag 21 november begon de Europese week van de afvalvermindering.  We willen jullie graag helpen om je eigen afvalberg te verkleinen. Op maandag 23 november zetten we al 8 tips op een rij om zo afvalvrij mogelijk te winkelen.

Vandaag overtuigen we je om je tuin om te bouwen naar een heuse kringlooptuin.

Een kringlooptuin is een levende tuin die werd opgebouwd met respect voor de natuur en de eigenheid van de streek. Geen eentonige plantengroei, maar planten die ruimte krijgen en aangepast zijn aan hun standplaats. De natuur is je bondgenoot. De groenresten verwerk je terug in je eigen tuin. Je bespaart heel wat ritjes naar het recyclagepark.

In een kringlooptuin bestaat er eigenlijk geen afval. We zetten enkele kringlooptechnieken op een rij:

kringlooptechnieken
Deel/Bewaar

Een milieuproject op school? Met je klas op bezoek bij IVAGO? Materiaal voor een opkuisactie? Je jeugdvereniging wil het zwerfvuil in de buurt aanpakken. Als leerkracht op zoek naar nuttige informatie of educatieve projecten?

jongeren ruimen afval op tijdens een zwerfvuilactie
Deel/Bewaar

Student in Gent? Je eerste jaar op kot? Alles wat je wilde weten over afval, maar nooit durfde vragen vind je hier. Waarom doen studenten het niet op straat? Laat je als student ‘voorlichten’ door IVAGO.

student met recipiënten voor afval
Deel/Bewaar

 Maak kennis met de verbrandingsinstallatie van IVAGO en breng een bezoek met je vereniging. Je organiseert een activiteit of evenement. Wat doe je met het afval? Kan je vereniging met afval naar het recyclagepark?

bezoek afvalenergiecentrale

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief