19 december 2014

Tot en met 31 december 2014 kan je nog de gele zakken met zwarte opdruk omruilen voor die met rode opdruk. Daarna wordt de omruilperiode definitief afgesloten.

Sinds 1 september mag het restafval in Gent enkel aangeboden worden in huisvuilzakken met een rode opdruk. Wie nog oude zakken bezit, kan die nog tot eind dit jaar omruilen bij IVAGO in de Proeftuinstraat 43 in Gent. Dat kan elke weekdag van 8 tot 17 uur. Op 24 en 31 december sluit IVAGO wel om 16 uur en op Kerstmis zijn we een hele dag gesloten.

nieuwe IVAGO-zak met rode opdruk
16 december 2014

Door de nationale staking vond in Gent op 15 december geen huisvuilinzameling plaats. 

In het 'verstedelijkt gebied' wordt de ophaling van pmd- en restafvalzakken op woensdag 17 december ingehaald. De gft-containers die in deze regio gisteren bleven staan, worden op dinsdag 16 december opgehaald. 

In het ‘landelijk gebied’ van Gent trachten onze ophaalploegen het achtergebleven pmd-afval deze week in te zamelen. Voor restafval herschikten we de ophaalkalender van de betrokken bewoners. 

12 december 2014

Door de aangekondigde nationale stakingsdag van maandag 15 december is de kans zeer groot dat er in Gent geen huisvuil kan worden opgehaald.

11 december 2014

Op het recyclagepark van Drongen kan je opnieuw KGA binnenbrengen. Dat was niet meer mogelijk nadat de KGA-kluis uitbrandde op 5 juni 2014. Toen bracht iemand een fles met onbekende vloeistof binnen. Die leidde in enkele ogenblikken tot een hevige brand.

De KGA-kluis is nu helemaal opnieuw opgebouwd en klaar om al jouw Klein Gevaarlijk Afval op te vangen. De nieuwe KGA-stand is bovendien ruimer en veiliger. We willen iedereen danken voor het geduld de voorbije maanden. 

brand KGA Drongen
09 december 2014

Door de regionale staking vond in Gent op 1 december geen huisvuilinzameling plaats. In de zones L15-16-17-18 (Westveld, Sint-Amandsberg, deel Oostakker …) werd de ophaling van grijze containers verschoven naar maandag 8 december Onze ophaalploegen slaagden er echter niet in om de volledige ronde gisteren af te werken. Zij halen vandaag de resterende containers op.

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief