17 oktober 2014

Sinds deze week rijden elf van onze ophaalwagens rond met de 11.11.11-campagne tegen voedselverspilling op de flank. Met leuzes als "We vermuusen 1/3 van al 't eten" proberen ze de aandacht te vestigen op al het voedsel dat verloren gaat. 

Sorry is niet genoeg! Dat is de stelling van 11.11.11. Jaarlijks gooien we in Vlaanderen nog altijd 25 tot 40 kilogram voedsel weg per inwoner. En dat terwijl 1 op 8 mensen in de wereld honger lijdt. 

Denk ook eens na over hoeveel voedsel je weggooit. Door bewust te winkelen en voedsel correct te bewaren kan je al veel verspilling vermijden. 

Ophaalwagen met campagne 11.11.11
Deel/Bewaar

Een milieuproject op school? Met je klas op bezoek bij IVAGO? Materiaal voor een opkuisactie? Je jeugdvereniging wil het zwerfvuil in de buurt aanpakken. Als leerkracht op zoek naar nuttige informatie of educatieve projecten?

jongeren ruimen afval op tijdens een zwerfvuilactie
Deel/Bewaar

Student in Gent? Je eerste jaar op kot? Alles wat je wilde weten over afval, maar nooit durfde vragen vind je hier. Waarom doen studenten het niet op straat? Laat je als student ‘voorlichten’ door IVAGO.

student knuffelt zijn huisvuilzakken
Deel/Bewaar

 Maak kennis met de verbrandingsinstallatie van IVAGO en breng een bezoek met je vereniging. Je organiseert een activiteit of evenement. Wat doe je met het afval? Kan je vereniging met afval naar het recyclagepark?

bezoek afvalverbrandingsinstallatie

Login

registreer je voor:

  • je ophaalkalender
  • beurten recyclagepark
  • saldo ophaalbeurten

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven op de nieuwsbrief